مرور دیگر بر تاریخچه پرینتر سه بعدی
پیدایش پرینتر سه بعدی
خلاصه
تا به حال مطالب زیادی درباره پرینتر سه بعدی و انواع آن هارو در اختیار شما عزیزان قرار دادیم ، بنا بر درخواست باز هم از مرروی بر تاریخچه پرینتر سه بعدی میپردازیم با ما همراه باشید…..
تاریخچه پرینتر سه بعدی
این روش در محافل دانشگاهی از سال ۱۹۵۰ مورد بحث و بررسی قرار گرفته است
همه چیز به سال ۱۹۸۰ میلادی برمیگردد. زمانی که برای نخستین بار، اولین مواد و تجهیزات مناسب برای چاپ سه بعدی مهیا شد.
واضح است که آن موقع، هیچ چیز به سادگی امروز نبود و علاوه بر قیمت بسیار بالای قطعات و مواد اولیه، تخصص بسیار زیادی برای مدلسازی و تولید یک شئ ساده مورد نیاز بود.
در آن زمان، آقای چاک هالک از «صنایع سامانههای سه بعدی»، موفق به ساخت نوعی ماشین (که آن روزها به ماشینهای تولید افزایشی یا AM شهرت داشتند) شد که از فرایند جدیدی به نام اِستریولیتوگرافی بهره میبُرد.
در این روش، با تاباندن لیزرهای فرابنفش (UV) به مواد فوتوپولیمر (نوعی درشت مولکول که در اثر تابش نور یا پرتوهای فرابنفش، تغییر ماهیت میدهد)، موجب تغییر شکل آنها و به وجود آوردن اشکال هندسی پیچیده میشدند.
به این صورت که لایههایی از مواد جامد، یکی پس از دیگری بر روی هم قرار میگرفتند و یک مقطع عرضی مشخص را به وجود میآوردند. بر اثر تابش لیزر، مواد به سرعت برش خورده، ذوب شده و لایهها به یکدیگر اتصال مییافتند. با ادامهی کار، محصول نهایی به دست میآمد. او همچنین فرمت STL را به عنوان فرمت مرجع نرم افزارهای کامپیوتری طراحی مخصوص چاپگرهای سهبعدی معرفی کرد.
این پرینتر ها اولین بار به صورت عمده برای نمونه سازی سریع مورد استفاده قرار گرفتند و امروزه عمدتاً به طور مستقیم برای چاپ قطعات محصولات و بالا بردن سرعت چرخه تولید مورد استفاده قرار می گیرد. این چاپگرها برای استفاده های شخصی نیز مفید هستند. چاپگرهای سه بعدی و یا تولید افزایشی فرایندی است که در آن مواد به صورت لایه به لایه از مدل های سه بعدی به نمونه مورد نظر تبدیل می شود.
در صورتی که این روش کاملا با روش سنتی در تضاد است، در روش سنتی فرایند تولید کاهشی را داریم به این صورت که این فرآیند از حذف یک قطعه بزرگ از مواد انتخابی تشکیل می شود.
و اصطلاح چاپ سه بعدی برای این منظور به کار می رود که کاملا مترادف و سازگار با تولید افزایشی بوده و چون در این روش اشکال پیچیده هستند و ساختار آنها را نمی توان به راحتی با استفاده از ماشینکاری سنتی طراحی کرد، از این روش استفاده می شود. به طور کلی هفت فناوری تولید افزایشی اولیه وجود دارد که هر کدام از آنها با مواد اولیه مختلفی از جمله پلاستیک یا فلز ساخته می شود.
فناوریهای پرینت سهبعدی دیگری نیز در طی این سالها پدیدار شدند.
این فناوریها عبارتاند از:
ساخت به کمک ذرات پرتابی اختراع ثبت شده توسط ویلیام مستر (William Master)،
ساخت به کمک پوشش دهی ثبت شده توسط مایکل فیجین (Michael Feygin)،
پخت پایه جامد ثبت شده توسط ایزچاک پومرانتس (Itzchak Pomerantz) و
پرینت سه بعدی ثبت شده توسط ایمانوئل ساکس (Emanuel Sachs).
به این ترتیب در اوایل دهه نود میلادی شاهد به وجود آمدن تعداد زیادی شرکت در حوزه فناوری های پرینت سه بعدی بودیم ولی در حال حاضر سه شرکت عمده EOS، Systems3d و Stratasys باقی مانده اند. در طول دهه نود و اوایل سال ۲۰۰۰ میلادی معرفی فناوری های جدید در این عرصه همچنان ادامه یافت که بیشتر آنها روی کاربردهای صنعتی و نمونه سازی متمرکز شده بودند.
در حوزه کاربردهای تجاری شرکت Sanders Prototype که بعدها Solidscape نامیده شد و نیزZCorporation در سال ۱۹۹۶ و شرکت های Arcam در سال ۱۹۹۷ و Object Geometries در سال ۱۹۹۸ تاسیس شدند. MPC Techniologies در سال ۲۰۰۰ تکنولوژی SLM را ابداع نمود. شرکت آلمانی EnvisionTec در سال ۲۰۰۲ به وجود آمد.
در سال ۲۰۰۵ نیز ExOne تاسیس شده و فرآیند تولید افزایشی خاص خود به کمک پرتو الکترونی را ارائه داد. به وجود آمدن این شرکت ها باعث شدند که بازار جهانی پرینت سه بعدی به تصرف شرکت های غربی درآید. رفته رفته اصطلاحات این صنعت نیز با گسترش برنامه های کاربردی کامل تر می شدند و در نهایت همه آنها زیر یک چتر با نام ساخت افزایشی جمع شدند. ناگفته نماند که در حال حاضر بسیاری از تحولات این صنعت در نیمکره شرقی (کشورهای شرقی) در حال توسعه هستند. با این حال این تکنولوژی ها به صورت قابل توجهی و با بهره گیری از موقعیت محلی خود بازار جهانی را لحظه به لحظه تحت تاثیر قرار می دهند.
این بود تاریخچه پرینتر سه بعدی …….
★★★★★★★★★★ 10/10