ساخت بزرگ ترین بنای ساختمانی با پرینتر سه بعدی در دبی
چاپ خانه با پرینتر سه بعدی
خلاصه
پیش از این درباره پرینت منزل مسکونی و کارگاهی صحبت کردیم و اشاره شد که پتانسیل بالایی در سرعت بخشیدن به ساخت خانه با استفاده از نازل پرینتر سه بعدی دارد.
امروز به یکی از پروژه های موفق که در دوبی انجام شده اشاره میکنیم با ما همراه باشید.
در جدید ترین گزارش ها ، شرکت اپیس کور ادعا میکند موفق به ساخت ساختمانی در دبی شده است که بزرگترین بنای ساختهشدهی جهان با بهره گیری از تکنولوژی چاپ سهبعدی است.
این شرکت آمریکایی ، مدعی است پروژهای را بهپایان رسانده است که بزرگترین ساختمان جهان با استفاده از فناوری پرینت سهبعدی است.
این سازه پرینت شده کجا واقع شده است؟
این ساختمان پرینت شده در دبی واقع شده است و سازهی اصلی یک ساختمان اداری را تشکیل میدهد . هرچند نیروی انسانی نیز در ساخت آن دخالت داشته است، تنها با استفاده از چاپگر سه بعدی به مرحله ساخت رسیده است.
ارتفاع و مساحت سازه پرینت شده چقدر است؟
این ساختمان اداری دارای دوطبقه به ارتفاع حدود ۹/۵ متر است و زیر بنایی نزدیک به ۶۴۰ مترمربع دارد.
روش پرینت سه بعدی سازه چگونه بوده است؟
روش ساخت این سازه نیز مشابه با سایر ساختمانهایی است که با روش پرینت سهبعدی ساخته شدهاند؛ بدین صورت که ملات سیمان ازطریق نازل و بهصورت لایهبهلایه ریخته شده و ساختار اصلی این سازهی اداری را تشکیل داده است.
بهدلیل وسعت این پروژه ، پرینتر سهبعدی و قابلحمل توسط جرثقیل جابهجا شده است.
مدت زمان چاپ سه بعدی این پروژه چه میزان بوده است؟
مدت زمان ساخت این سازه سه هفته بهطول انجامیده است و تنها سه نیروی انسانی از شرکت اپیس کور در اجرای این پروژه شرکت کرده اند.
nikita Cheniuntain ، مدیر عامل و بنیانگذار شرکت Apis گفت: “این پروژه دانش منحصر به فرد و تجربه ای ارزشمند به ما داده است که به ما کمک می کند تا فناوری خود را بهبود بخشیم و نسخه جدیدی از چاپگر سه بعدی ما را توسعه دهیم.”
“این پروژه یک گام بزرگ به جلو در صنعت چاپ بتن 3D است.”
بدون شک ساخت بزرگ ترین بنای ساختمانی با پرینتر سه بعدی در دبی گامی رو به جلو در صنعت معماری با فناوری ساخت سهبعدی به شمار می رود ، هرچند باید دوباره یادآوری کنیم که اجرای آن بدون بهرهگیری از نیروی انسانی ممکن نبوده است.
ناگفته نماند بهمنظور استحکام بیشتر سازه و اجرای فونداسیون، نصب درها، پنجرهها و سقف، انجام سیمکشی و کارهای مانند آن، میلگرد و ملات دستساز در این پروژه به کار رفته است.
در سال 2020 ، Apis Cor قصد دارد از ماشین چاپ سه بعدی خود برای ساخت مسکن ارزان قیمت در ایالت های فلوریدا ، لوئیزیانا و کالیفرنیا استفاده کند.
این شرکت همچنین جاهای دیدنی خود را کمی دورتر از سیاره زمین قرار داده است و زیستگاه مریخ را برای رقابت ناسا طراحی کرده است.
نفش پرینت سه بعدی در دنیای معماری روز به روز پر رنگ تر می شود و شاید در آینده ای نزدیک شاهد ساخت سازه های مسکونی با این روش باشیم.
منبع
★★★★★★★★★★ 9/10