ساخت عروق با پرینتر سه بعدی
محققان دپارتمان پزشکی در بیمارستان زنان بریگهام به تازگی پیشرفتی را در زمینه ساخت عروق با پرینتر سه بعدی زیستی و جایگزینی عروق و مجرای بدن انسان انجام داده اند.

یک فرآیند جدید آنها را قادر می سازد تا جریان دقیق مواد مغذی را برای بافت های عروقی و بافت های ادراری با استفاده از ساختارهای لوله ای چاپ شده توسط پرینتر های سه بعدی تقلید کنند.
در نهایت، این تحقیق می تواند نقش بزرگی در مبارزه با بیماری هایی مانند آرتریت یا التهاب مفاصل یا سایر اختلالات عضلانی ایفا کند.
این مطالعه از ساختارهای لولهای مختلف استفاده میکند که نقش عروق و مجاری بومی بدن انسان را بازی میکنند.
محققان همچنین ویژگی های بافتها را تنظیم کردند و به آنها اجازه دادند که لایههای بیشتری داشته باشند و مواد مغذی را بهتر جذب و منتقل کنند.
شیوه ی ساخت عروق با پرینتر سه بعدی
شیوه ی ساخت عروق با پرینتر سه بعدی بسیار پیچیده تر از نمونه های قبلی است و می توانند جایگزین مناسبی برای بافت آسیب دیده بدن انسان باشند.
ژانگ یو، نویسنده ارشد این مطالعه و محقق در دپارتمان پزشکی گفت: ” رگ های بدن یکنواخت نیستند .” این روش چاپ زیستی ساختارهای لولهای پیچیدهای را تولید میکند که از ساختارهای موجود در سیستم انسانی با سازگاری بالاتری نسبت به تکنیکهای قبلی تقلید میکند.
مانند بسیاری از پروژه های قبلی چاپ زیستی ، محققان یک هیدروژل را با سلول های زنده انسان مخلوط کردند. سپس آنها را بهعنوان بافت ها یا اندام های لوله ای چند لایه با نا همگنی سلولی چاپ کردند.
ساخت نازل سفارشی
آنها همچنین یک نازل سفارشی برای اشکال پیشرفته جهت ساخت عروق با پرینتر سه بعدی در حداکثر 3 لایه ایجاد کردند.
همانطور که این مقاله بیان می کند: ” این ساختارهای کانولری قابل نفوذ را می توان به طور مداوم از تک لایه به لایه های سه گانه در فواصل منظم در طول یک لوله چاپی زیستی تنظیم کرد.”

ساخت عروق با پرینتر سه بعدی
لوله ها در اندازه های مختلفی هستند که به آنها اجازه می دهد تا رفتار عروق و مجاری بدن را بهتر شبیه سازی کنند.
این پیچیدگی به طور طبیعی در بدن ایجاد می شود و تکرار آن بسیار دشوار است. محققان مخلوطی از سلول های اندوتلیال انسان، سلول های ماهیچه صاف و خود هیدروژل را چاپ کردند.
نتیجه گیری
این تحقیق پتانسیل ارائه بینشی در مورد مشکلات مختلف را دارد. آرتریت، آترواسکلروز و ترومبوز به رگهای خونی آسیب میرسانند و به مشکلاتی که بافت اروتلیال میتواند متحمل شود، مانند ضایعات التهابی و ناهنجاریهای مادرزادی مضر آسیب میرساند.
تحقیقات بیشتر در حوزه ی ساخت عروق با پرینتر سه بعدی می تواند درمان های بالقوه ای را برای همه این بیماری ها و بسیاری مسائل و موارد دیگر باز کند.