طلا و جواهر قسمت اخر
بررسی 8 مرحله ای چاپ یک طلا و جواهر از زبان مجموعه پرینتر سه بعدی قسمت دوم
خلاصه
خب در قسمت آخر چاپ طلا و جواهر به بررسی دو مورد اخر میپردازیم : تمیز کاری ، پرداخت و اعمال ابزار بر روی مدل و آبکاری با ما همراه باشید.
نمونه کار طلا
شبکه های اجتماعی و اینترنت ، دسترسی همگان به آخرین مدل ها و طرح های روز طلا و جواهر دنیا بسیار آسان شده است ، اما برای بدست آوردن این طرح های طلا و جواهر باید در خیلی از گالری ها یا بازار گشت تا پیدا کنید که حتما قیمت این اثر یا مدل به دلیل بروز بودن بالا تر از حالت عادی هستش یا امکان دارد شما نتوانید همان مدلی که به دل شما نشسته است را پیدا کنید.
در روش سنتی تبدیل تصویر ذهنی به تصویر عینی بصورت طراحی روی کاغذ می باشد. یکی از معایب این روش آن است که طراح نمی تواند طرح خود را کاملا سه بعدی نماید تا به تمام وجوه آن مسلّط باشد حال آنکه در روش مدرن طراح با استفاده از کامپیوتر و نرم افزاهای تخصصی سه بعدی اقدام به طراحی و پیاده سازی می نماید تصویر ذهنی خود نموده با این تفاوت که در طرح کامپیوتری، به دلیل آنکه عموما در محیط سه بعدی طراحی می شود.
این قابلیت را دارد که طراح، طرح خود را به تمام وجوه بچرخاند و آن را از هر نطر بررسی، شکیل و منظم گرداند.
وقتی صحبت از طراحی طلا و جواهر از ابتدا به ساکن تا مرحله تولید آن می شود منطور این است که یک شی باید از مرحله ذهن و تصور ذهنی تا مرحله ساخت و تولید یک مسیر مشخصی را طی کند. این موضوع تنها به طراحی طلا و جواهر محدود نمی شود بلکه می تواند به دکوراسیون منزل و یا اتومبیل، طراحی ظروف، طراحی پوستر و … نیز انتساب گردد.
هنرمند و طراح طلا و جواهر ابتدا باید یک شی را در ذهن خود طراحی نماید و بعد از آن با استفاده از روش سنتی و یا روش مدرن اقدام به پیاده سازی طرح ذهنی در قالب تصویر نماید.
نمونه کار طلا رو در گالری زیر مشاهده نمایید…
قسمت آخر
100%
قسمت اول
قسمت قبل
مرحله هفتم: تمیز کاری ، پرداخت و اعمال ابزار بر روی مدل
مرحله هشتم: آبکاری
مرحله هفتم: تمیز کاری ، پرداخت و اعمال ابزار بر روی مدل
بعد از اینکه مدل از مخراجکاری بیرون آمد دوباره باید ابزار بروی سر چنگ ها و دیواره ی مدل اعمال شود البته هنر مخراج کار و زیبا سازی مدل طبق ایده ، یکی از مهمترین وظایف این شخص خواهد بود ، بعد از ابزار زدن دوباره مدل پنزا میخورد و بعد از یه تمیزکاری خوب حالا نوبت به جلا میرسد و بعد از جلا زدن و شستشو مدل به مرحله ی نهایی یعنی آبکاری طلا میرسد
مرحله هشتم: آبکاری
شاید بتوان گفت مدل زمانی که از 7 خان رستم ساخت بیرون میآید به دست آبکار میرسد ، البته که باید از حس قوی و هوش مناسبی برخوردار باشد چون آب و رنگ مدل یکی از مهمترین فاکتورهای اصلی میباشد . آبکار ها معولا تمامی رنگ های طلا را دارند که مهمترین آن طلای زرد لیمویی ، طلای سفید ، طلای رزگلد هستند .
آبکاری:
روکش کردن یک قطعه طلا بوسیله طلا به روش الکترولیز را آبکاری می گویند. آبکاری به منظور زینت و یا حفظ قطعه از عوامل جوی می باشد که در ده مرحله انجام می گیرد.
1. آماده سازی زیر کار:
براق کردن و تمیز کردن زیرکار در آبکاری طلا الزامی می باشد که این عمل معمولاً بوسیله دینام انجام میگیرد. بر روی دینام فرچههای موئی و نمدی یا پنبهای قرار داده و برای از بین بردن خط های نسبتاً عمیق با فرچه موئی همراه با روغن معروف به پنزا (PENZA) استفاده میگردد. و برای براق کردن روی کار از روغن پولیش مخصوص طلا همراه با فرچه موئی استفاده می کنند. در کارگاههای طلاسازی برای براق نمودن از دستگاه ساچمه زن استفاده می گردد که به نسبت فرچه سیمی برای پرداخت در مورد وزن طلا از کسری کمتری برخوردار می باشد.
- طلا و جواهر
- طلا و جواهر
تمیز کاری طلا و جواهر
برق انداختن طلا و نقره در خانه
سعی کردم راه هایی که در ادامه برای تمیز کردن و برق انداختن طلا و نقره ذکر می کنم ساده باشند تا بدون هیچ زحمتی بتوانید، درخشش و زیبایی زیورآلات خود را به آن ها برگردانید.
روش اول برای برق انداختن نقره و طلا :
این روش خیلی در برق انداختن طلا و نقره مؤثر است. و اگر مدت طولانی است که زیورآلات خود را جلا ندادهاید این روش را امتحان کنید.
مواد مورد نیاز در این روش:
- مقداری جوش شرین،
- نمک،
- فویل آلومینیوم،
- آب جوش
- مایع ظرف شویی
مانند شکل زیر فویل آلومینیوم را در یک کاسه به حال گود قرار دهید. یک قاشق چایخوری نمک، یک قاشق چایخوری جوش شیرین و ۷ الی ۸ قطره مایع ظرفشویی به همراه آب جوش باهم مخلوط کنید
ترکیب این مواد باعث ایجاد واکنش شیمیای میشود، که باعث برق انداختن نقره و طلای شما میشود. طلا و نقره خود را در این محلول قرار دهید و اجازه دهید نیم ساعت بماند.
بعد با یک عدد مسواک نرم روی آنها بکشید، تا سوراخ ها و شیارها هم بخوبی تمیز شوند.
با آب گرم آنها را آب بکشید و با یک پارچه نرم آنها را خشک کنید.
روش دوم برای برق انداختن نقره:
این روش تنها برای تمیز کردن نقره استفاده میشود. در این روش اگر میخواهید زیور آلات نقره و دیگر وسایل نقره ی شما مثل روز اول بدرخشند، شما به شیر ترش نیاز دارید! همانطور که در پست موارد استفاده از شیر ترش و بریده شده هم گفتم از شیر بریده می توانید استفاده مفید کنید و زیورآلات و ظروف نقره خودتون رو برق بیندازید.
حتی می توانید خودتون شیر ترش درست کنید. برای درست کردن شیر ترش کافی است، مقداری سرکه به شیر تازه اضافه کنید،
شیر ترش را داغ کنید تا شروع به جوشیدن کند. بعد وسایل نقره را به مدت نیم ساعت درون آن قرار دهید؛ تا کدری آنها از بین برود و با آب گرم، صابون و مسواک نرم آنها را بشویید.
در آخر نقرهها را با دستمالی نرم خشک کنید، تا جلا پیدا کنند و بدرخشند.
روش سوم برای تمیز کردن نقره و طلا :
این روش بیشتر برای تمیز کردن نقره و طلا بکار می رود. برای جلا دادن و برق انداختن نقره و طلا بهتر است روش های بالا را بکار بگیرید.
وسایل مورد نیاز برای تمیز کردن طلا و نقره در این روش :
- یک مسواک نرم
- کمی پودر ماشین لباسشویی
- آب داغ
برای برق انداختن نقره و طلا خود آنها را در یک کاسه داغ قرار دهید و به آنها پودر ماشین لباسشویی بزنید و بگذارید ۵ دقیقه در آب گرم بماند. بعد برای اینکه سوراخها و شیارهای آنها هم بخوبی تمیز شود؛ با یک مسواک نرم روی طلا و نقره خود بکشید تا خوب همه جای آنها برق بیافتد. حالا دوباره با آب گرم آنها را بشویید و با یک دستمال نرم آنها را خشک کنید.
روش چهارم برای تمیز کردن نقره :
روش چهارم برای برق انداختن نقره و طلا مانند روش سوم است با این تفاوت که این دفعه میتوانید از خمیر دندان و آب گرم و یک مسواک نرم برای تمیز کردن طلا و نقره خود استفاده کنید.
کافی است کمی خمیر دندان (به اندازه ی یک نخود برای برق انداختن انگشتر طلا کافی است) بردارید و خوب خمیر دندان را با دست روی طلا بکشید و بعد با یک مسواک آن را تمیز کنید. با آب گرم آنها را آب بکشید و با یک دستمال نرم آن را خشک کنید.
نمونه کار
نمونه کار
نمونه کار
نمونه کار
★★★★★★★★★★ 10/10
0
تعداد بازدید