فیلامنت PMMA

فیلامنت PMMA پلی متیل متاکریلات

خلاصه

در این مقاله به بررسی ویژگی‌ها ، مزایا و معایب فیلامنت PMMA می‌پردازیم

قطعاً شما نیز به دنبال مواد اولیه‌ای هستید که در عین سبک بودن بتواند مقاومت بسیار بالای داشته باشد و درجه حرارت بالا را نیز تحمل کند فیلامنت پی اِم اِم اِی این نیاز شمارا پاسخ می‌دهد این فیلامنت می‌تواند در برابر درجه حرارت بالا مقاومت کند و محصولی شفاف را در اختیار شما قرار بدهد، که در این مقاله به بررسی ویژگی‌ها ، مزایا و معایب فیلامنت PMMA می‌پردازیم.

PMMA یا Poly methyl methacrylate – پلی متیل متاکریلات یک ترموپلاستیک قوی ، سبک و شفاف است. همچنین به‌عنوان اکریلیک نیز شناخته می‌شود ، این فیلامنت دارای مقاومت مناسب و دارای مقاومت گرمایی بالا ، ضد شکستگی است و جایگزین خوبی برای شیشه می‌باشد.

چگالی این ماده در حدود نصف چگالی شیشه است اما دارای ویژگی‌های متمایزی ازجمله: خواص جذب اشعه ماورا بنفش و مقاومت ضربه‌ای بالاتری می‌باشد

از PMMA در آکواریوم‌های تجاری، چراغ‌های خودرو، شیشه‌های ضد یخ‌زدگی و … استفاده می‌کنند .

نمونه کار فیلامنت PMMA
نمونه تولید شده توسط فیلامنت PMMA
نمونه کار فیلامنت PMMA
نمونه تولید شده توسط فیلامنت PMMA

اگر می‌خواهید قطعه‌ای را بسازید که دارای قابلیت انعطاف‌پذیری یا تغییر شکل بسیار کم باشد و فشار زیادی را تحمل کند این فیلامنت می‌تواند یک انتخاب مناسب باشد .

‎این فیلامنت در چندین رنگ، ازجمله شیشه‌ای یا بی‌رنگ ، قرمز ، آبی و سبز به‌صورت تجاری در بازار عرضه می‌شود .

تنوع رنگی فیلامنتpmma

مزایای فیلامنت PMMA

  • ‎ شفافیت بالا
  • مقاوم در برابر ضربه
  • وزن نسبتاً کم
  • قابلیت حل شدن در استون
  • در دمای چاپ 245 تا 255 سانتی‌گراد
  • دمای بستر چاپ یا bed از 100 تا 120 سانتی‌گراد

معایب فیلامنت PMMA

  • برای استفاده در ظروف نگهداری از مواد غذایی خطرناک است.
  • نیازمند چاپ با دقت بالا

PMMA دارای وزن مخصوص 1.20 گرم در هر 1 سانتی‌متر مربع است. این باعث می‌شود که ازنظر چگالی با PLA و تقریباً یک‌پنجم متراکم‌تر از ABS باشد.

‎همچنین این فیلامنت پس از تماس با فلز مذاب ، خاکستر را می‌سوزاند و باقی‌مانده بسیار کمی را از خود به جای می گذارد ، بنابراین ریخته‌گری فلزی با استفاده از جسم تولیدشده به‌وسیله فیلامنت PMMA بسیار آسان می‌باشد.

برای بالا بردن وضوح چاپ در تولید قطعات با PMMA باید سرعت چاپ را کندتر کرد در حدود 30 میلی‌متر در ثانیه یا کمتر ، همچنین از محکم بودن تسمه‌های چاپگر و عدم لرزش نازل اطمینان حاصل کنید و همچنین تراز کردن بستر چاپ نیز به این فرآیند کمک می‌کند .

جدول مشخصات و ویژگی های فیلامنت PMMA