فیلامنت PVA را بهتر بشناسید
فیلامنت PVA یا پلی وینیل الکل، ماده ای است که به دلیل قابلیت حل شدن در آب، به طور گسترده در صنعت چاپ سه بعدی استفاده می شود.
به طور خاص، از فیلامنت PVA برای ایجاد ساپورت هنگام استفاده از پرینتر های سه بعدی FDM با قابلیت دو نازل استفاده می شود. این به کاربران آزادی در طراحی بیشتری را برای قطعات با هندسه پیچیده ارائه میکند، بدون اینکه بر کیفیت چاپ تأثیر بگذارد.

نمونه کار تولید شده با فیلامنت PVA
هرچه جزئیات و قطعات ریز بیشتری در طراحی داشته باشید، قطعه برای ساخت به تکیه گاه یا ساپورت های بیشتری نیاز دارد.
این مقاله به شما در درک بهتر خواص این ماده و همچنین نقش آن در پرینت سه بعدی در به دست آوردن بهترین نتیجه در تولید کمک می کند.
ویژگی های فیلامنت PVA در پرینت سه بعدی
در سطح فنی، PVA بخشی از خانواده پلیمرهای مصنوعی است، با این ویژگی که زیست تخریب پذیراست.
این ماده با پلیمریزاسیون وینیل استات ایجاد میشود که سپس هیدرولیز میشود تا ماده به شکل رشته برای چاپ سه بعدی به دست آید.

جدول فیلامنت PVA
این متریال ظاهری شفاف مایل به سفید دارد و در برابر روغن و گریس بسیار مقاوم است. این ماده علاوه بر داشتن خواص چسبندگی بسیار خوب مشابه سایر ترموپلاستیک ها مانند PLA ، CPE و نایلون ، از استحکام کششی و انعطاف پذیری بالایی برخوردار است. برای به دست آوردن نتیجه ایده آل برای چاپ سه بعدی این قطعه ، PVA نیاز به گرم کردن صفحه چاپ بین 45 تا 65 درجه سانتیگراد و رساندن نازل یا اکسترودر به دمای بین 180 تا 230 درجه سانتیگراد دارد.
مزایا و معایب فیلامنت PVA
همچنین فیلامنت PVA بی بو، غیر سمی و همانطور که به آن اشاره کردیم زیست تخریب پذیر است و برای انسان، حیوانات و محیط زیست بی خطر است.
از جمله مزایای اصلی آن، همانطور که گفته شد، قابلیت انحلال آن است. در ارتباط با موضوع، قابل توجه ترین چیز این است که برای حذف مواد نگهدارنده فقط به آب نیاز دارد، یعنی به حلال هایی با اجزای پیچیده تر یا مواد شیمیایی خطرناک نیاز ندارد.
علاوه بر این، به هیچ سخت افزاراضافی جهت حل شدن نیاز ندارد.
با این حال، ذکر برخی از معایب فیلامنت PVA نیز قابل تامل است .
یکی از معایب این فیلامنت حساسیت بالا به رطوبت است که می تواند مستقیماً روی مواد تأثیر بگذارد. برای اینکه خواص آن تغییر نکند، باید آن را در محیطی که هوا به شدت کنترل می شود، نگهداری کرد.
همچنین اگر نازل در هنگام اکسترود نکردن داغ بماند، PVA احتمال گرفتگی ایجاد می کند.
یکی دیگر از معایب این فیلامنت قیمت بالای آن نسبت به بقیه فیلامنت های رایج در بازار است .
نکات مهم در استفاده از فیلامنت PVA
به عنوان یک ماده محلول در آب ، فیلامنت PVA به عنوان یک مکمل در ساخت قطعات با هندسه پیچیده، و همچنین حفره های داخلی، مدل های مفهومی و قالب ها ایده آل است.
ساپورت های پرینت سه بعدی کیفیت سطح را بهبود می بخشد و همچنین به قطعه اجازه می دهد تا برای بهینه سازی خواص مکانیکی آن جهت گیری شود.
نکته مهمی که هنگام کار با این ماده باید در نظر گرفت، پیکربندی نازل ها است.
خنک کردن نازل فیلامنت PVA در حالت بیکار از گرفتگی نازل که در بالا ذکر شد جلوگیری می کند.