مقایسه انواع تکنولوژهای افزودنی

مقایسه انواع تکنولوژی های افزودنی

اینفوگرافی مقایسه انواع تکنولوژی های معروف با یکدیگر

 

 

مقایسه انواع تکنولوژهای افزودنی

پرینت سه بعدی یک روش برای ساخت قطعات میباشد که کاملاً با روش ماشین آلات CNC و یا ریخته گری متفاوت میباشد. در پرینت سه بعدی ابزار خاصی مورد نیاز نیست.
چرا که قطعه به صورت مستقیم بر روی صفحه ساخت پرینتر سه بعدی به صورت لایه به لایه ساخته میشود. این فرآیند باعث به وجود آمدن مزایا و محدودیت هایی برای ساخت میشود.

مراحل آماده سازی برای پرینت سه بعدی

مراحل کار همیشه از مدل سه بعدی قطعات طراحی شده در کامپیوتر شروع میشود. مدل سه بعدی قطعات توسط نرم افزار پرینتر به لایه های افقی بسیار نازکی تقسیم میشود. سپس به مجموعه ای از دستورات به زبان ماشین G-code تبدیل شده و در نهایت برای ساخت قطعه به پرینتر سه بعدی ارسال میشود. تا اینجای کار تمامی پرینترهای سه بعدی مانند یکدیگر هستند اما در ادامه کار، نحوه عملکرد هر تکنولوژی از پرینترهای سه بعدی با دیگری کاملاً متفاوت است.

به طور مثال، پرینتر سه بعدی FDM با ذوب کردن پلاستیک و از کنار هم قرار دادن پلاستیک مذاب بر روی صفحه پرینت توسط یک تزریق کننده دقیق، قطعه موردنظر را میسازد. اما پرینتر سه بعدی SLS با استفاده از لیزر به جوش دادن لایه های نازکی از پودر فلز و یا پلاستیک میپردازد.

به دلیل تفاوت تکنولوژیهای پرینتر سه بعدی، مواد اولیه موردنیاز نیز متفاوت میباشد. به طور کلی میتوان گفت که پلاستیک ها بیشترین استفاده را دارند اما فلزات هم استفاده زیادی دارند. در نهایت با توجه به مواد اولیه به کارگیری شده برای ساخت، قطعات تولیدی دارای خواص مکانیکی و فیزیکی متفاوتی میباشند. به طور مثال میتوان قطعات پلاستیکی کاملاً شفاف در برابر نور و یا قطعات پلاستیکی کاملاً تیره تولید کرد. اما زمان موردنیاز برای ساخت قطعات بسته به ابعاد قطعات و نوع پرینتر سه بعدی، معمولاً بین 1 تا 18 ساعت میباشد

مقایسه انواع تکنولوژهای افزودنی : نقاط قوت و ضعف

نقاط قوت

• نمونه سازی قطعات با هزینه و زمان بسیار پایین
• ساخت قطعات با پیچیدگی هندسی بالا
• رنج گسترده ای از مواد اولیه
• هزینه اولیه بسیار کم

نقاط ضعف


• عدم رقابت پذیری در سفارشات با حجم بالا
• مقاومت مکانیکی پایین تر
• محدود بودن دقت ساخت