نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت
به گزارش روابط عمومی مجموعه صنعتی 3DPrint98 نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران از 23 تا 26 آذر 1400 در محل دائمی نمایشگاه های بینالمللی تهران برگزار شد .
در نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت بیش از 370 شرکت ایرانی، مرکز تحقیقاتی و علمی، پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان وابسته به این حوزه، آخرین یافتههای علمی، تحقیقاتی و پژوهشی خود را ارائه و به نمایش عموم گذاشتند که ارائه 9000 محصول پژوهشی و فناورانه جدید مهمترین بخش آن بود.
در ادامه به بررسی چندین شرکت فعال درزمینه چاپ سهبعدی حاضر در این نمایشگاه میپردازیم.
شرکت امید آفرینان مهندسی آینده
شرکت امید آفرینان مهندسی آینده به عنوان نخستین تولید کننده تجاری دستگاه چاپگر سه بعدی زیستی در کشور فعالیت های خود را از سال ۱۳۹۵ آغاز کرده است. در گام نخست این شرکت با اعتقاد به این باور که قادر است آینده فناوری چاپ زیستی را با روحیه ای همکارانه و ترکیب تخصص های مختلف بسازد، در قالب گروه 3D-bio فعالیت های خود را آغاز کرد و در فاصله کوتاهی از شروع فعالیت های خود توانست با ارائه دستگاه های چاپگر زیستی با فناوری روز دنیا و همچنین ویژگی های منحصر به فرد جایگاه ویژه ای در کشور بدست آورد.
این گروه از سال ۱۳۹۶ با عنوان شرکت امیدآفرینان مهندسی آینده کار خود را با تمرکز بر روی توسعه محصول ادامه داد. این شرکت با توجه به نیاز متخصصان حوزه مهندسی بافت و با اتکا به تجربه اعضای خود که همگی از نخبگان برتر کشور هستند، علاوه بر ارائه انواع چاپگر سه بعدی زیستی با فناوری بالا، اقدام به ارائه انواع جوهرهای زیستی، رده های مختلف بافتی با استفاده از این فناوری و سایر محصولات جانبی نموده است.
به گفتهی دکتر مجید حاجی حسینعلی، شرکت دانشبنیان امیدآفرینان مهندسی آینده با چند محصول جدید در نمایشگاه ایران ساخت 1400 شرکت کرده است. سیستم ماژولاری که امکان بهره گیری از تکنولوژی های مختلف چاپ را فراهم می کند، دستگاه های چاپگر زیستی شرکت امیدآفرینان را در زمره پیشرفته ترین دستگاه های دنیا قرار داده است. از میان فناوری های شاخص این دستگاه ها می توان به ماژول سرنگی، ماژول الکتروریسی، ماژول پرینت فیلامنتی و ماژول دما پایین سطح پرینت اشاره کرد. روش الکتروریسی از قدیمی ترین و محبوب ترین روش ها در مهندسی بافت است که امکان تولید نانوالیاف با قطر پایین را در اختیار پژوهشگران قرار می دهد. اما دقت پایین در محل قرارگیری میکروالیاف و محدودیت های آن در تولید بافت سه بعدی باعث شده است در علم روز مهندسی بافت کمتر مورد توجه قرار گیرد. با استفاده از ماژول Melt Electrowriting می توان ویژگی های الکتروریسی و چاپ زیستی را در کنار یکدیگر در یک پرینتر سه بعدی زیستی استفاده کرد و به این ترتیب با جبران نقاط ضعف روش الکتروریسی، امکان چاپ بافت های بسیار ظریف توسط بایوپرینتر را فراهم می آورد.
دستگاه فیلامنت ساز Tiny Extruder
دیگر محصول جدید شرکت دانشبنیان امیدآفرینان مهندسی آینده دستگاه فیلامنت ساز با نام تجاری Tiny Extruder است، این دستگاه یکی از کوچکترین فیلامنت سازهای جهان است که اکستروژن مواد گران قیمت را با حداقل ضایعات فراهم می کند. آخرین نسخه این دستگاه با نام TE02 یک فیلامنت ساز رومیزی است که برای ایجاد فیلامنت از مواد زیستی پزشکی و دارویی بهینه شده است. بر خلاف سایر فیلامنت سازهای صنعتی،Tiny Extruder حجم مرده بسیار کوچکی در حدود ۱۲ میلی لیتر دارد. این دستگاه امکانات و انعطاف پذیری لازم جهت تولید فیلامنت های اختصاصی با ویژگی های منحصر به فرد را در اختیار پژوهشگران قرار می دهد. به عنوان نمونه ساخت فیلامنت های کامپوزیتی با ترکیبات پلیمری و سرامیکی از دیگر کاربردهای این دستگاه است.

دستگاه فیلامنت ساز Tiny Extruder
شرکت آسال لیزر ساخت
شرکت آسال لیزر ساخت با عنوان تجاری آی دیزاین فعالیت خود را از سال ۱۳۹۰ در قالب هسته دانش بنیان با چهار نفر از دانشجویان رشته های مهندسی مکانیک و مهندسی شیمی و مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف بر روی فناوری ساخت افزایشی یا همان چیزی که به صورت عمومی به عنوان پرینت سه بعدی شناخته می شود، شروع کرده و از بهمن ماه سال ۱۳۹۳ شکلی حقوقی به خود گرفته است. این شرکت با هدف بلند مدت رسیدن به جایگاه عالی در زمینه فناوری ساخت افزایشی در منطقه، در ابتدا بر روی روش های صنعتی پرینت سه بعدی تمرکز کرده و در سال ۱۳۹۲ توانست به تست موفقیت آمیز اولین نمونه پرینتر سه بعدی صنعتی با فناوری SLS ، در ایران در مقیاس آزمایشی دست پیدا کند. در ادامه شرکت به سوی تجاری سازی این فناوری گام برداشته و بر روی نمونه صنعتی پرینتر سه بعدی موسوم به SLS متمرکز شد که نمونه موفق صنعتی آن در سال ۱۳۹۵ به بهره برداری رسید و از سال ۱۳۹۶ این محصول با نام تجاری تیوان R230 به بازار عرضه شده است.
در حال حاضر شرکت آی دیزاین تنها تولید کنند ماشین پرینتر سه بعدی صنعتی SLS و تجهیزات جانبی آن، در کشور می باشد.

T1-R230
این شرکت پرینتر سه بعدی از نوع FDM خود با نام وندار و با بهره گیری از تکنولوژی چاپ همزمان دونازل و محفظه گرم ، دارای ظرفیت تولید ۶۰ کیلوگرم مدل در سال می باشد. این دستگاه در کاربرد های پروتوتایپ ، قطعات فانکشنال و قطعات بصری مورد استفاده قرار می گیرد.

Vandar
شرکت آسال لیزر با معرفی پرینتر سه بعدی تیوان R230 و ارائه نمونه کار های صنعتی از این دستگاه در نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت حضور داشت.
SAMIN3D
مجموعه SAMIN3D با شعار کیفیت فرهنگ ماست یکی از کوچکترین و باکیفیت ترین دستگاه چاپ FDM را در نهمین نمایشگاه ساخت ایران به نمایش گذاشت.

samin-mini
این دستگاه کوچک و کاربردی با نام samin-mini که تنها دارای ابعاد240×220 ×220میلیمتر می باشد و بادوام بالای خود بسیار مناسب برای استفاده مهندسان، دانشجویان و مراکز آموزشی جهت رشد و شکوفایی خلاقیت کاربران می باشد. ازدیگر محصولات این شرکت میتوان به دو مدل دستگاه S5050 و S5050 ECO و مدل S3030 V2نیز اشاره کرد که هریک متناسب با شرایط و کاربری خاصی طراحی و تولید شده است.

samin_s5050
جهان پویان علم و صنعت

این مجموعه تهران نشین که مانند نمایشگاه های قبل پر توان و با تمامی محصولات خود وارد نهمین نمایشگاه ساخت ایران شده بود با تکیه بر دانش متخصصین و پژوهشگران خود در زمینه تکنولوژی سه بعدی توانسته است محصولات پرینتر سه بعدی مبتنی بر تکنولوژی FDM را در ابعاد و اندازه های مورد نیاز بازار درنمونه های صنعتی، نیمه صنعتی و آزمایشگاه ها طراحی و به تولید برساند، همچنین این مجموعه با توجه به نیاز بازار توانسته است تا اقدام به طراحی و تولید اسکنرهای سه بعدی کند و تمام محصولات را بومی سازی و به تولید انبوه برساند و پاسخگوی مصرف کنندگان این تکنولوژی باشد.

پرینتر سه بعدی مدل JP4 VR
شرکت دانش بنیان آیهان چاپگر فلز

شرکت دانش بنیان آیهان چاپگر فلز در سال 1397 با رویکرد توسعه فناوری های جدید ساخت افزودنی و ارائه خدمات پرینت سه بعدی آغاز به کار کرد. آیهان بعد از تجربه موفق راه اندازی آزمایشگاه پرینت سه بعدی دانشگاه تهران در دانشکده مهندسی مکانیک به صورت شرکت اسپیناف رسما تاسیس شد و به عضویت پارک علم و فناوری دانشگاه تهران نیز درآمد.
مجموعه آیهان با همکاری دکتر ابری نیا و دکتر جباری، انجام فعالیت های تحقیقاتی بر روی روش های مختلف پرینت سه بعدی و ساخت افزودنی قطعات را از سال های قبل شروع کرده است و طی تزهای دکتری و تحصیلات تکمیلی مختلف، بر روی زمینه های مختلف پرینت سه بعدی و کار بر روی مواد جدید و فرایند های جدید فعالیت خودش را آغاز کرد.
این شرکت با دارا بودن تنها پتنت پرینت سه بعدی فلزی در کشور در نظر دارد با ارائه محصول پرینتر فلزی رومیزی که مورد نیاز مشتریانی است که توان خرید یک پرینتر پودری صنعتی را ندارند، و ارائه خدمات گسترده به مشتریان این صنعت در کشور و منطقه فعالیت و خدمت کند. این کسبوکار در نظر دارد به پشتوانه تیمی متشکل از نخبگان کشور در طی مدت کوتاهی از شروع فعالیت رسمی به عنوان مهم ترین تولید کننده نسل جدید پرینترهای سه بعدی فلزی در ایران شناخته شود.
شرکت دانشبنیان توسعه گران بعد سوم
شرکت دانشبنیان توسعه گران بعد سوم با نام تجاری3DPE یک سازنده پرینتر سهبعدی ایرانی میباشد که حاصل یک تفکر تحولگرا از تیمی جوان و خلاق میباشد که از سال 1392 فعالیت خود را آغاز کرده است؛ این شرکت آگاهسازی و ارائه درک درست از فناوری پرینتر سه بدی برای کاربران و تلاش برای رفع موانع موجود در استفاده گسترده از فناوری پرینتر سهبعدی را هدف خود قرار داده است .
این شرکت دانشبنیان در این نمایشگاه از آخرین دستاورد های فنی و مهندسی خود از جمله خودکفایی در تولید انواع برد پرینتر سه بعدی و صفحه نمایش تمام لمسی بومی سازی شده رونمایی کرد .
به گفته مهندس مهرداد سینایی، مدیر عامل شرکت دانشبنیان توسعه گران بعد سوم این شرکت به زودی از دو محصول جدید خود در زمینه پرینتر سه بعدی را با بهترین و برترین تکنولوژی روز را به بازار مصرف ارائه خواهد داد .

پرینتر سه بعدی مدل Trust XL Pro
سیزان پردازش کویر
این مجموعه که در ابتدا کار خود را در سال 92 در دفتر کوچک خود واقع در مرکز رشد دانشگاه کاشان با رویاهای بزرگ آغاز کرده امروز بعد از چندین بار تمدید گواهی دانش بنیان خود، ثبت برند ماشین های هوشمند سیزان، کسب عنوان بهترین چاپگر سه بعدی، ثبت اختراع پرینتر سه بعدی مخصوص مواد خمیری شکل و اخذ پروانه بهره برداری که گویای نگاه جدی این مجموعه فعالیت در زمینه چاپ سه بعدی در محل کارخانه خود واقع در کاشان می باشد یکی از پرخبر ترین شرکت های فعال در این حوزه با معرفی خانواده نسل پنجم FDM سیزان در نهمین نمایشگاه ساخت ایران بوده است.
از محصولات جدید این شرکت میتوان به پرچم دار آنان که با نگاه مصرف خانگی و بصورت اقتصادی ارائه گردیده اشاره کنیم، سیزان ECO عضو جدید خانواده سیزان با ابعاد بدنه520×430 ×620میلیمتر یکی از پرینتر های خوش ساخت و توانای چاپ سه بعدی است که با قیمت مناسب خود به خوبی توان رقابت با محصولات خارجی را دارد، این دستگاه به خوبی در غرفه مجموعه سیزان خودنمایی میکرد و محصولاتی با کیفیت بالا چاپ مینمود از دیگر محصولات جدید مجموعه سیزان میتوان به sizan expert، و sizan pro و sizan pro plus اشاره داشت.

پرینتر سه بعدی sizan pro

پرینتر سه بعدی sizan eco

پرینتر سه بعدی sizan expert
این مجموعه در غرفه خود به نمایش چاپگرDLPخود، سیزان آروشا با ابعاد چاپ150 ×68×120میلیمتر نیز پرداخت، در کنار محصولات چاپی این شرکت محصولاتی از پرینتر PDMاین مجموعه با نام تجاری سیزان رونیا نیز به چشم میخورد، مجموعه سیزان در ادامه روند رسیدن به رویاهای خود در کنار چاپگر های سه بعدی CNC رومیزی خود با نام سیزان میکسا، وکیوم فرمینگ خود، سیزانآدرینا را نیز جزء سبد محصولات خود قرار داده است تا همچنان پر امید و با جدیت بسیار به سمت رسیدن به رویاهای خود گام بردارد.
شرکت کاوش لیزر
شرکت کاوش لیزر تولید کننده انواع پرینتر های سه بعدی بر بستر رزین می باشد که توسط دکتر محمدرضا ریاحی دهکردی استادیار دانشگاه صنعتی خواجه نصیر الدین طوسی تاسیس شد و امروزه تولید کننده انواع پرینتر های سه بعدی SLA – DLP – LCD و تنها تولید کننده ی پرینتر های سه بعدی polyjet در غرب آسیا است .
شرکت کاوش لیزر با استفاده از تجارب دانشگاهی در زمینه ساخت ادوات میکروتکنولوژی و پرینت سه بعدی فعالیت دارد.
این شرکت با معرفی پرینتر های سه بعدی سری Giant با تکنولوژی چاپ با دقت بالا 6K در این نمایشگاه حضور دارد .
کیهان صنعت شریف
گروه مهندسی کیهان صنعت شریف در سال 95 به همت جمعی از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف آغاز به کار کرد. از ابتدای تاسیس پروژه های صنعتی بسیار متنوع و مختلفی توسط گروه مهندسی کیهان صنعت شریف انجام گرفته است. این گروه در زمینه ساخت و بهره برداری از تجهیزات صنعت ریخته گری، ماشین آلات تراشکاری و سوراخ کاری، تجهیزات سی ان سی صنعت چوب و فلز، دستگاه های برش لیزر، حکاکی لیزر، برش پلاسما و همچنین انواع پرینتر های سه بعدی فعالیت کرده است.
این شرکت با معرفی پرینتر های سه بعدی سری M220 – M230 – M240 در نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت حضور داشت .
به گفته دکتر علی اصغر جزایری مدیر عامل گروه مهندسی کیهان صنعت شریف این دستگاه ها مجهز به بدنه یکپارچه فلزی با استحکام و طول عمر بالا، لرزش و صدای کم، دقت بالا، مجهز به اکسترودر تمام فلزی، مجهز به تکنولوژی تنظیم سطح دوگانه، هیت بد ۲۲۰ ولت صنعتی، هات اند پیشرفته Cr10، مکانیزم اتوبدلولینگ، سیستم هایبرنیت و بسیاری از امکانات روز این صنعت می باشد، همچنین وی افزود تمامی دستگاه ها به صورت صنعتی و کارگاهی در تیراژ بالا توسط این گروه مهندسی تولید می شود .

پرینتر سه بعدی keytec m240pro

پرینتر سه بعدی keytec m220
گزارش تصویری از نهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت
ترتیب متن گزارش بنا به حروف الفبا می باشد.
گزارش فوق با توجه به توضیحات مسئولین هر شرکت گردآوری گردیده است.