car 3dprinted

ساخت خودرو با پرینتر 3 بعدی!

خلاصه

صنایع خودروسازی نیاز به مدل سازی پیچیده دارد. قطعات سه بعدی طراحی شده و باید بارها و بارها نمونه سازی گردد. ساخت خودرو با پرینتر 3 بعدی نمونه طراحی شده قطعات در خودروسازی و بررسی دقیق نمونه قبل از تولید، از کوچک‌ترین خطا در تولید جلوگیری کرده و به طراحی دقیق‌تر تجهیزات کمک می‌کند

divergent car
این یک هشدار است
شاید هیچ وقت فکر نمیکردید که بتونید ماشین رویاهاتونو بسازید….. با
پرینتر سه بعدی دیگه رویایی نیست که نتونید بسازید ……
ساخت خودرو با پرینتر 3 بعدی…..

مهندسین می‌توانند با چاپ سه‌بعدی نمونه قطعات با حجم کم، بررسی‌های لازم را دقیق‌تر انجام داده و از تولید و اشتباهات مکرر جلوگیری کنند. چاپ سه‌بعدی موانع نوآوری در تولید را می‌شکند و حرکت در راستای تولید با اطمینان را سرعت می‌بخشد.
مشتاقان پرینتر سه بعدی و عاشقان خودرو، مشترکات زیادی دارند. یکی از آن اشتراکات، توجه خاص این دو قشر به آمار است: ارتفاع مینیمم لایه، 0 تا 60 مایل بر ساعت، سرعت بالای پرینتر 3 بعدی و یا خودرو، و موارد دیگر. علاوه بر این، این دو گروه از جنبه های DIY  در ساختن و کار کردن با اتومبیل ها و دستگاه های پرینتر سه بعدی لذت می‌برند و  اغلب دوست دارند به دوستان همفکر خود نشان بدهند که زیر کاپوت خود چه دارند- چه این که یک NEMA 17 steppers جدید باشد یا یک V8. با توجه به محبوبیت بی اندازهٔ پرینترهای سه بعدی، جای تعجبی نیست که بسیاری از مهندسان علاقه مند، تلاش خود را برای تولید یک خودرو توسط پرینتر 3 بعدی را کرده باشند. به این منظور، ما 25 خودرو که با فناوری تولید افزایشی ساخته شده‌اند را برای شما شرح خواهیم داد.

البته، عنوان مبهم “ساخت خودرو با پرینتر 3 بعدی” با چند پیش فرض به ذهن خطور می‌کند، بنابراین، بیایید در ابتدای کار، معنی مشخص این عنوان را بیان کنیم: اول اینکه، هیچ یک از خودرو های این لیست بصورت کامل توسط پرینتر سه بعدی تولید نشده‌اند!
فناوری تولید افزایشی برای قطعات خاص فلزی موتور، اجزای پلاستیکی داخلی و … مناسب است.
تولید سه بعدی چرخ ها، لاستیک ها، ترمزها و دیگر اجزای اصلی، در حال حاضر عملی نیست. بنابراین، وقتی که می گوییم “خودرو تولید سه بعدی شده”، منظور ما ماشینی است که بخشی از قطعات آن توسط پرینتر سه بعدی تولید شده است و برخی دیگر مانند گذشته تولید شده‌اند. یک نکته مهم دیگر این است که بسیاری از این ماشین ها فوق العاده در مراحل مختلفی از توسعه قرار دارند: برخی از این ها نمونه اولیه هستند و هنوز برای استفاده واقعی در جاده ها آماده نیستند.  باید به نکته توجه کرد که مفهوم خودرو های تولید سه بعدی هنوز در ابتدای راه خود است و آنچیزی که ما می‌بینیم تنها پتانسیل تولید افزایشی برای تولید خودروها می‌باشد.
تولیدکنندگان مختلفی الان پرینتر های سه بعدی را وارد گاراژ کرده‌اند، و خیلی از آن‌ها مفاهیم نویدبخش، قطعات کاربردی تولید کرده‌اند و در یک یا چند مورد ماشین های آماده راندن تولید شده است. با توجه به این دستاوردهای شگرف، و بدون اتلاف وقت بیشتر، در ادامه جالب‌ترین ماشین های ساخت خودرو با پرینتر 3 بعدی شده در جهان را لیست می‌کنیم .

 

 

 

ساخت خودرو با پرینتر 3 بعدی : 1 LM3D Local motors

کجا بهتر از خودرو های LM3D می‌توانیم بحث در مورد ساخت خودرو با پرینتر 3 بعدی را شروع کنیم؟ در حال حاضر، شاهکارهای تولید افزایشی لوکال موتورز تنها خودرو های تولید شده توسط پرینتر سه بعدی ای هستند که به تولید عمده می‌رسند و چند شرکت انجام دهنده “بتا تست” بتازگی آن‌ها را به جاده برده‌اند. خودرو سه بعدی مشتریان در کارخانه Knoxville با دو پرینتر 3 بعدی مدل BAAM تولید می‌شوند و 75 درصد از اجزای و قطعات این خودرو بصورت تولید سه بعدی و با پرینتر سه بعدی تولید و استفاده می‌شود، از جمله تقریباً همه بدنه و شاسی. این قسمت خودرو با ترکیبی متشکل از 80 درصد ABS و 20 درصد الیاف کربن ساخته می‌شوند
اولین مدل از سری خودرو LM3D با نام Swim خواهد بود، که توسط کوین لو Kevin Lo  طراحی شده است و طرح هایی برای کامل کردن آن در آینده وجود دارد. نکته جالب اینکه، شرکت لوکال موتورز ادعا می‌کند که این ماشین نسبت به ماشین عادی امن تر خواهد بود، و تا پایان سال، تست تصادف را تمام می‌کند. به دلایل ایمنی، ساختار اصلی خودرودر تمام تولیدات این سری یکی خواهد بود، اما مشتریان می‌توانند ویژگی های زیباشناختی خاصی را برای خودروی سه بعدی خود سفارش بدهند تا LM3D خودشان نسبت به خودرو دیگر متفاوت باشد.

جذاب‌ترین جنبه این پروژه ظاهر مسابقه آن نبود بلکه قدرت خرید بالای آن در سطح جامعه است.

اصلی‌ترین چالش برای توسعه این محصول، ترکیب بازخورد جامعه (از خودروی قبلی این شرکت) و هزینه کم خرید به همراه ایمنی قابل قبول بوده است

3D Printed Car Manufacturer: Local Motors

3D Printing Technology: FDM

Status: Functional Models in beta testing

Price: $53,000

3D printed components: 75% of vehicle, incl. nearly all chassis and body panels

Status: Available to buy from 2017

ساخت خودرو با پرینتر 3 بعدی : 2: Blade Divergent

ظاهرش می‌تواند فریبنده باشد، اما Blade بعنوان اولین خودرو تولید شده با پرینتر سه بعدی مخصوص مسابقه، خیلی با خودرو LM3D تفاوت دارد. در حالی که لوکال موتورز قدرت پرینتر 3 بعدی BAAM خود را بر بدنه LM3D متمرکز کرده اما اجزای تولید شده ماشین مسابقه Blade با 1388 پوند وزن، را می‌توان در پوسته داخلی ماشین های آینده مشاهده کرد. دلیل اینکه این ماشین مسابقه از یک تعداد گره ساخته شده است همین است.  گره همان اتصالات آلومینیوم تولید شده بصورت سه بعدی است که قطعات لوله گذاری الیاف کربن که سازندهٔ شاسی خودرو هستند را، متصل می‌کند. گره ها و لوله گذاری می‌تواند در عرض چند دقیقه مونتاژ شوند و شاسی حاصله، 90 درصد سبک تر از شاسی ماشین های عادی خواهد بود. این سبکی به ماشین کمک می‌کند که در عرض حدود 2.5 ثانیه، سرعت خود را به 60 مایل بر ساعت برساند، که سریع تر از ماشین مسابقه مک لارن است. خب، بنابراین، این گره های تولید شده توسط پرینتر  3 بعدی، تنها بخشی از کل خودروی منحصر به فرد Blade را تشکیل می‌دهند و باقی ماشین با استفاده از فرآیندهای تولیدی دیگر ساخته می‌شود. با این حال، سازندگان این خودرو اعتقاد دارند که طرح مدولار فناوری تولید افزایشی می‌تواند بر روش تولید خودرو اثر بیشتری بگذارد، امری که می‌تواند برای مصرف کنندگان و محیط زیست مفید باشد. مؤسس و مدیر عامل دایورجت، کوین زینگر Kevin Czinger گفت،  ما مسیری پایداری برای صنعت خودرو را توسعه داده‌ایم که به رونسانسی بزرگ در تولید خودرو تبدیل خواهد شد، و خودرو های دوستدار طبیعت و ابتکاری مانند Blade در سرتاسر دنیا طراحی و ساخته خواهند شد و مهم‌تر اینکه می‌توانند کاملاً سفارشی ساز باشند.

اما برنامه تولید این خودروی فوق سریع با پرینتر سه بعدی متفاوتش که آنرا به موشکی دونفره در خیابان تبدیل کرده تمام نشده است، هدف بعدی کمپانی سازنده ۹۰% سبک‌تر ساختن قطعات فعلی و سریع‌تر کردن زمان ساخت که استاندارد صنعتی بالایی هم داشته باشد!

3D Printed Car Manufacturer: Divergent 3D

3D Printing Technology: DMLS

3D printed components: Aluminum joints Nodes

Status: Functional concept, plans for production

خودرو شماره 3: 16 C16 Short Distance

خودروی شرکت StreetScooter که در یک سال، طراحی، تولید و تست شده است، از چند جزء تولید شده توسط پرینتر 3 بعدی استفاده می‌کند، که از مواد تولید سه بعدی ABS شرکت Stratasys ساخته شده‌اند. این ماشین کوچک توسط متخصصان دانشگاه آخن در آلمان طراحی شد و با پرینتر 3 بعدی Objet1000 از شرکت Stratasys تولید سه بعدی شده است. این پرینتر 3 بعدی غول پیکر برای ساخت قطعات پلاستیکی خارجی خودرو C16 استفاده شدند، از جمله پنل های جلویی و عقبی، پنل های در، سیستم ضربه گیر، قوس های چرخ، و چند جزء داخلی پنل نگهدارنده ابزار و چند جزء کوچک تر دیگر نیز با پرینتر 3 بعدی تولید شدند.
انتظار نداشته باشید که یکی از خودرو های C16 را خیلی زود در جاده ها ببینید، چونکه شرکت StreetScooter حالا روی خودرو های بزرگ تر تمرکز دارد، چونکه این شرکت هدف خود برای کاهش آلودگی را از طریق ساخت وسایل دوستدار محیط زیست دنبال می‌کند. این شرکت که در سال 2010 توسط دانشگاهیان آخن تأسیس شد، در سال 2014، توسط شرکت DHL خریداری شد.

با اینکه این اسپرت کوچک توسط رقیبش، استراتی تحت الشعاع قرار گرفته اما استریت اسکوتر C16، وسیله نقلیه سریع برای مسافت‌های کوتاه ۴ چرخ متحرک بوده که همه کاره‌ترین و پر تحرک ترین وسیله لقب گرفته است.

این خودروی پروتوتایپ با چاپگر سه بعدی تیم PEM و مشارکت مهندسات E-Mobility دانشگاه Aachen توسعه یافته که به تدریج به سمت شکل گیری یک شرکت اختصاصی برای پیشبرد این هدف پیش خواهد رفت. آن‌ها از یک سیستم پرینتر سه بعدی چند متریال برای چاپ قطعات سخت با فیلامنت ABS استفاده کردند.

فناوری پرینت سه بعدی می‌تواند برای قطعات و نماهای بیرونی تمامی وسایل حمل و نقل، مانند پنل های بزرگ کناری، پشتی، پنل های درب، سیستم سپر، رکاب های جانبی، رکاب چرخ، تعدادی از قطعات داخلی مانند نگهدارنده تخته ابزار و مجموعه ای از قطعات کوچک‌تر استفاده شود.

این خودرو زمینه را برای ون‌های کوچک  مقرون بصرفه آماده کرده است. استریت اسکوتر توسط شرکت پست Deutsche  خریداری شد تا ون‌های الکترونیک حمل نامه را توسعه دهند که باعث تحول این شرکت خواهد شد.

3D Printed Car Manufacturer: Aachen University

3D Printing Technology: Polyjet

3D printer: Stratasys Objet1000 Multi-material 3D Production System

3D printed components: panels, bumpers, skirts, wheel arches, some interior parts

Status: Functional prototype, no plans for production

خودرو شماره 4: Bloodhound SSC

شاید تا بحال از این خودرو های مطرح شده لذت نبرده‌اید؟ خب، اگر به شما بگوییم که سریع‌ترین خودرو دنیا از با پرینتر 3 بعدی ساخته شده است، چه؟
ماشین بلادهوند اس اس سی، ماشین مافوق صوت بریتانیایی که طراحان آن به دنبال شکستن رکورد بالاترین سرعت با گذر کردن از 1000 مایل بر ساعت هستند، در واقع چندین قسمت از این خودرو توسط فناوری پرینتر 3 بعدی تولید شده است. اگرچه مقداری از این ماشین مافوق صوت با روش های سنتی ساخته شده است، اما فرمان، تهویه کمکی، دماغه آن همگی با پرینتر های 3 بعدی SLS ساخته شده‌اند.
به خاطر اینکه راننده کنترل بیشتری بر بلادهوند داشته باشد، فرمان خاص آن، دقیقاً متناسب با دستان راننده اندی گرین  Andy Green ساخته شده است، مردی که رکورد سرعت 763 مایل بر ساعت در دستان اوست و در اکتبر 2018 می‌خواهد با بلادهوند رکورد خود را ارتقاء دهد. سازندگان بلادهوند از فناوری تولید افزایشی تنها برای انتخاب اجزا استفاده کرده‌اند. کونور لا گرو  رئیس قطعات بلادهوند این مساله را این گونه تشریح می‌کند، فناوری تولید افزایشی برای یک قطعه پیچیده و تک مناسب است، بنابراین برای بلادهوند، پرینتر 3 بعدی، روش مناسبی برای کاهش هزینه‌هاست، می دانیم که تولید افزایشی در حال رشد سریع می‌باشد اما اگر در حال حاضر ویژگی های مورد نظر در آن قطعات وجود نداشته باشند، ما مجبور به استفاده از فناوری تولید سنتی می‌شویم.

3D printer: SLS

3D printed components: Steering wheel, nose tip, auxiliary air intakes

Status: In development

خودرو شماره 5: پروژه M توسط شرکت شل

شاید غیرعادی باشدکه یک خودرو شهری و کارآمد از نظر انرژی  که توسط شرکت شل طراحی شده باشد را متصور شد. چونکه شرکت شل، یک شرکت چندملیتی گاز و نفت است که اگر ما همگی از ماشین های کم مصرف استفاده کنیم، احتمالاً درِ این شرکت تخته می‌شود. با این حال، این ماشین مفهومی معروف به پروژه‌ام که بصورت جزئی از پرینتر 3 بعدی استفاده کرده است، تاریخ جالبی دارد. این ماشین کوچک بازطراحی ماشین T.25 می‌باشد که مربوط به طراح ماشین بریتانیایی جناب گوردن مورای Gordon Murray در سال 2010 بود. اگرچه T.25 در چند سال گذشته، توجه رسانه ای زیادی جلب کرده است اما هیچ شرکت تولید کننده ماشینی حاضر به استفاده از این طراحی برای تولید نشده است. بنابراین، می‌توان پروژه‌ام را بعنوان احیای T.25 تلقی کرد. این ماشین جدید تولید شده توسط پرینتر سه بعدی با موتور سه سیلندر و 660 سی سی که باعث 50 درصد کاهش در مصرف سوخت در مقایسه با یک ماشین عادی می‌شود. مصرف این ماشین در سرعت 70 کیلومتر بر ساعت، 2.64 لیتر در هر 100 کیلومتر می‌باشد و آخر سرعت آن 156 کیلومتر بر ساعت است که در حالت امن، 145 کیلومتر بر ساعت می‌رود و در عرض 15.8 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت می‌رسد.
به گفته شرکت شل، این ماشین 550 کیلوگرمی یک سوم فضای استاندارد پارک را اشغال می‌کند، در حالی که دو پروژه M کل فضا را اشغال می‌کنند. مهم تر اینکه، استفاده از فناوری پرینتر 3 بعدی به شرکت شل این اجازه را داده است که برخی از اجزای داخلی را در زمانی بسیار کوتاه تولید کند. تیم شل در وبلاگ پروژه‌ام می‌نویسد: با استفاده از تکنولوژی تولید افزایشی، ما می‌توانیم قطعات پیچیده پلاستیکی را خیلی ساده تولید کنیم، که زمان تولید برای ما خیلی سریع می‌شود. خبر بد برای شهروندان دوستدار محیط زیست اینکه، شل برنامه ای برای تولید انبوه پروژه M ندارد، بنابراین، سال های سال طول خواهد کشید تا بتوانیم یک ماشین از این نوع را در جاده ها ببینیم.

3D printer: “Plastic” / presumably FDM

3D printed components: 93 internal parts

Status: Physical concept, no plans for production

ماشین شماره 6: استراتی Strati

لوکال موتورز قبل از اینکه روی LM3D کار را شروع کند، مشغول ساخت استراتی بود، که اولین ماشین برقی چاپ شده بصورت سه بعدی در سطح جهان محسوب می‌شود. بعد از اینکه استراتی در عرض فقط شش روز، چاپ سه بعدی شد، مونتاژ شد و در جاده تست شد، در نمایشگاه بین المللی تکنولوژی تولیدات در شیکاگو تبدیل به تیتر یک شد. اجزای مکانیکی این ماشین مانند باتری، موتور، سیم کشی و تعادل از تأمین کنندگان مختلفی از جمله رنو تهیه شدند. علی رغم برنامه آن برای توده انبوه LM3D، اما این شرکت، استراتی را نیز فراموش نکرده است. اوایل امسال، این شرکت که در آریزونا قرار دارد، یک مدل جدید استراتی را رونمایی کرد که دارای ویژگی NXP BlueBox بود، و قابلیت رانندگی خودکار و اتصال اینارنت اشیا را فراهم می‌کرد.

به حق باید گفت که این خودرو نمادی‌ترین خودروی لیست است که شامل یک موتور داخلی، استارت آپ اوپن سورس برای مهندسی، تحرک و طراحی‌اش می‌باشد.

تیم پشتیبان آن قبل از شروع پروژه سوالاتی درباره روند و تولید عمده ماشین‌های مدرن از خودشان پرسیدند: چگونه تعداد قطعات و هزینه سرمایه گذاری برای این محصول را کاهش دهیم.

نتیجه: تولید خودرو پرینت سه بعدی استراتی در ۴۴ ساعت بود! قطعاتی که با پرینتر سه بعدی تولید نشدند شامل چرخ ها و باتری آن است اما به تصویر این ماشین نگاه کنید که به وضوح نشان می‌دهد بدنه این خودرو توسط پرینتر سه بعدی FDM (متریال فیلامنت) است.

3D Printed Car Manufacturer: Local Motors

3D Printing Technology: FDM

Status: Functional Concept

( 3D printer: BAAM(Big Area Additive Manufacturing

3D printed components: All non-mechanical parts

این تصاویر مراحل چاپ این خودرو را نشان میدهند :

ماشین شماره 7: لایت کوکون Light Cocoon

لایت کوکون بعنوان مشهورترین ماشین مفهومی تولید شده توسط پرینتر 3 بعدی از تولید کنندگان آلمانی می‌باشد،  شرکت بزرگ خودروسازی بوش را متقاعد کرند که با EDAG برای این پروژه همکاری کند و باز هم توانست یک تولیدکننده خودرو را متقاعد کند که وارد تولید ماشین تولید 3 بعدی شود. این ماشین برای اولین بار در نمایشگاه ژنو 2016 دیده شد، که موجب تحسین بازدیدکنندگان بخاطر بدنه خارق العاده و پوسته پارچه ای  سبک وزن خارجی‌اش شد. این پارچه از متخصص پارچه جک ولفسکین  Jack Wolfskin تهیه شد که نشان می‌دهد تمام بیزنس ها مشتاق آن هستند که وارد کارهای شرکت EDAG شوند.
به گفته مدیر طراحی این شرکت جوهانس بارکمن Johannes Barckmann، مانند دیگر طرح های EDAG، ساختار داخلی خودرو لایت کوکون به دنبال کاهش وزن ماشین با حذف مواد در نواحی با استرس کم می‌باشد و تنها موادی استفاده شده‌اند که واقعاً مورد نیاز هستند.  با توجه به این هیجان در مورد ماشین چاپ شده سه بعدی روز به روز افزایش می‌یابد، آیا EDAG خیلی زود این ماشین را روانه بازار می‌کند یا خیر؟

استودیوی مهندسی و طراحی آلمانی EDAG تجربه بزرگی با پرینتر سه بعدی SLM‌ و طراحی نسل جدید خودرو انجام داده است. در نمایشگاه جنوا موتور ۲۰۱۵، ابرخودروی لایت کوکوون EDGA، که از طبیعت برای طراحی و ساختش الهام گرفته شده بود، رونمایی شد: بدنه زیبای این خودرو بشکل برگ است!

پوسته بیرونی این اتوموبیل مانند برگ طراحی شده و با استفاده از روش جک ولف اسکین، تار و پود چسبناکی برای پوشش ساختار توپولوژیکی زیرینش به کار رفته است. سبکی بدنه این خودرو فراتر از باور است، یعنی وزنی با ۱۹ گرم بر هر متر مکعب! چراغ های جذاب پشت ماشین که الهام گرفته از حالت ارگانیک برگ است به این خودرو پرینت سه بعدی شده ظاهری اسکلت مانند می‌بخشد.

3D Printed Car Manufacturer: EDAG

(3D Printing Technology: SLM (Selective laser melting) (FDM

Status: Physical Concept

3D printed components: Chassis, other

خودرو شماره 8: Shelby Cobra

متخصصان ماشین به شما خواهند گفت که شلبی کبرا که یک خودرو اسپورت امریکایی از خانواده  فورد و V8 می‌باشد که نسخه اصلی آن در سال 1962 ساخته شده که یک خودرو تولید سه بعدی نیست. درست است کبرای AC اصلی با نرم افزار CAD طراحی نشده بود یا با یک پرینتر 3 بعدی و فناوری تولید افزایشی تولید نشده بود،
اما واقعاً این ماشین در سال 2014 توسط متخصصان شرکت ORNL مشابه آن ماشین کلاسیک با پرینتر 3 بعدی تولید شده است. این ماشین مسابقه، این قدر زیبا است که دوست داری دائم به آن نگاه کنی.
شاید اولین کبرای تولید شده با پرینتر سه بعدی به اندازه اولین شبلی تولید شده در 50 سال پیش ارزشمند نباشد که اخیراً به مبلغ 13.75 میلیون دلار فروخته شد، اما ویژگی های شگفت انگیزی دارد. با توجه به اینکه کبرای شلبی از همان پرینتر 3 بعدی استفاده کرده که برای ماشین های شرکت لوکال موتورز تولید شده است، به گفته ORNL، شبلی کبرا، یک آزمایشگاه پرینتر 3 بعدی است که بروی چرخ ها قرار گرفته است. طراحی منعطف و مدولار آن باعث شده پلت فرمی برای توسعه سریع باشد و اجزای آن نظیر موتور جدید، طرح های ترکیبی سیستم، و سیستم های شارژر بی سیم/الکترونیک قدرت به محققان اجازه می‌دهد که خیلی سریع ایده های جدید خود را تست کنند. اما مهم تر اینکه، این ماشین ورزشی تأییدیه رئیس جمهور باراک اوباما را دارد.  این سوپراسپرت جزء ۱۰ خودروی برتر قرن بیستم لقب گرفته است. تعداد بسیار محدودی از آن در جهان وجود دارد. گویا یک مورد سفارشی از آن توسط پرینتر سه بعدی در لابراتوار بین المللی اوآک ریدج تولید شده و توسعه یافته است. برای پرینت قطعات این خودرو، تیم طراحی از یکی از بزرگ‌ترین پرینترهای سه بعدی جهان مدد گرفته است؛ چاپگری که قادر است قطعات بزرگ، قوی و سبک کامپوزیت را بدون استفاده از قالب و ابزار تولید کند: پرینتر سه بعدی صنعتی غولپیکر شهر سینسینات.

ساخت این خودرو با فناوری آزمایشی در لابراتوار شروع شد. ویژگی‌های افزوده شده در فناوری پرینتر سه بعدی به محققان اجازه ساخت و تکثیر سریع این خودرو سازگار با زمان ساخت و با تکنولوژی جدید، می‌دهد.

ممکن است این شلبی کبرای خشمگین نیز در صدر لیست خودروهای پرینت سه بعدی جهان قرار گیرد.

3D Printed Car Manufacturer: Oak Ridge National Laboratories ORNL

3D Printing Technology: FDM

Status: Functional Concept
3D printer: BAAM

3D printed components: All non-mechanical parts

خودرو شماره 9: جنسیس

یک سال قبل از رونمایی از ماشین لایت کوکون در نمایشگاه ژنو 2015، شرکت مهندسی آلمانی EDAG با یک ماشین عجیب تر تولید سه بعدی به این نمایشگاه ماشین در سوئیس رفت. آن ماشین یعنی جنسیس، یک ماشین تولید شده توسط پرینتر 3 بعدی بوده که از یک لاک پشت الهام گرفته است. در واقع، جنسیس بدون چرخ به هیچ ماشینی که شما تا بحال دیده‌اید شبیه نیست، و می‌تواند نشانگر آزمایشات آینده این شرکت با سازه های الهام گرفته شده از محیط زیست باشد.  به گفته شرکت EDAG، سازه بدنه این ماشین بر اساس الگوهای فیزیولوژیکی لاکِ لاک پشت است. در حالی که ممکن است برخی از راننده ها از ایده محافظت شدن با قطعات پلاستیکی چاپ شده FDM حس خوبی نداشته باشند، اما شرکت، ابراز کرده است که تولید 3 بعدی با ترکیبی از الیاف کربن و پلاستیک می‌تواند اجزای ایمن و با دوام ایجاد کند. یک نماینده گفت،”بر خلاف تکنولوژی های دیگر، FDM، امکان تولید شدن قطعات با هر اندازه ای  را دارا می‌باشد، چون محدودیت فضایی و اندازه ای ندارد. با اضافه سازی الیاف کربن در طول فرآیند تولید، می‌توان مقاومت و سختی مورد نیاز را کسب کرد.

از جهت مفهومی کاملاً یک خودروی سواری محسوب نمی‌شود. البته برای طراحی‌اش از لاکپشت الهام گرفته شده است. شرکت مهندسی خودروسازی آلمانی EDAG’s GENESIS یک شاسی عضلانی را جهت امنیت و حفظ مسافران در خودرو، معرفی کرد.

در اصل، این ایده بخاطر مزیت محافظتی لاک لاکپشت که در طول میلیون‌ها سال سازگاری یافته، می‌باشد. با کمک فناوری SLS (Selective laser sintering) پرینتر سه بعدی امکان ساخت یک شاسی تودرتوی واقعاً پیچیده ولی بسیار مستحکم برای این خودرو امکان‌پذیر گشته است.

در مراحل ساخت، از هندسه های پیچیده و یک برنامه خودرو برای طراحی مانند لاک لاکپشت برای اتاقک مسافران استفاده شد. عملکرد تحسین برانگیز این خودرو هنگام تصادف، مزیت استفاده از این بهینه سازی ساختار است.

3D Printed Car Manufacturer: EDAG

(3D Printing Technology: SLS (Selective laser sintering)(FDM

Status: Physical Concept

3D printed components: Chassis, other

Status: Physical concept

خودرو شماره 10:Copen

خیلی وقت است که مردم Daihatsu Copen را سوار می‌شوند، که ماشین مسابقه دو دره از قدیمی‌ترین تولیدات ژاپن استاز سال 1999 می‌باشد. با این حال، کسانی که سوار این ماشین با ویژگی خاص تولید سه بعدی شده‌اند که توسط طراحی به نام کوتا نزو Kota Nezu و هنرمند مدل سازی سه بعدی به نام سان جانجی  ساخته و توسط پرینتر های 3 بعدی Stratasys، تولید شده است، بسیار اندک است. اگر این پروژه مطابق برنامه پیش برود، پوسته ihatsu Copen در مدل های مختلف و رنگ های متنوع در دسترس خواهد بود. این پروژه نشان می‌دهد که تولیدکنندگان مهم اتومبیل نیز آماده‌اند تا از فناوری تولید افزایشی بهره ببرند. نمونه های اولیه پوسته تأثیر، توسط Stratasys با استفاده از پرینتر 3 بعدی Fortus FDM -تولید شدند و از ترموپلاستیک ASA ساخته شدند که یک مواد اولیه با دوام و مقاوم در برابر اشعه ماورای بنفش است. این پنل های شیک می‌تواند زمینه را برای پروژه های تولید 3 بعدی آینده Daihatsu فراهم کند: مدیر عامل برنامه ریزی شرکتی در دفتر Brand DNA از شرکت Daihatsu، جناب اوسامو فوجیشیتا Osamu Fujishita گفت، “ما به گسترش بازار برای خودرو های سفارشی با بدنه پلاستیکی علاقه مند هستیم، و به این منظور، تکنولوژی تولید 3 بعدی توسط پرینتر های 3 بعدی شرکت Stratasys را مؤثر می دانیم.”

خودروی دو سرنشین جاده ای که شما حقیقتاً می‌توانید دلال خرید و فروش آن نیز باشید، از پرینتر سه بعدی برای ساخت عناصر بدنه‌اش استفاده شده است. این سبک طراحی به خاطر دادن ویژگی‌های شخصی خاص مورد نظر مشتری بوده و شرکت خودروساز برای اجرا و ساخت این ایده به کمپانی چاپگر سه بعدی استراتاسیس مراجعه کرد.

3D Printed Car Manufacturer: Daihatsu

3D Printing Technology: FDM

3D printed components: “Effect Skins”

Status: Plans for production in 2017

ماشین شماره 11: Sanya

اولین ماشین 3 بعدی تولید شده چین، شاید خیلی زیبا نباشد، اما یک اتفاق مهم برای صنعت تولید افزایشی این کشور محسوب می‌شود. در سال 2014، سانیای 500 کیلوگرمی با هزینهٔ اندک 11 هزار یوانی معادل 1700 دلار ساخته شد، که اکثراً از مواد اولیه فیلامنت پلاستیکی Tyrant Gold تشکیل شده بود، از این رو، ظاهر ماشین خیلی چنگی به دل نمی‌زند. این ماشین دو صندلی دار برقی که می‌تواند تا سرعت 25 مایل بر ساعت برود، در سال 2016 به سرخط خبرها آمد، زمانی که سازندگان آن در استان هینان در جنوب چین، ماشین را وارد خیابان کردند تا آن را آزمایش کنند.
شرکت Sanya Si Hai می‌تواند ادعا کند که اولین قایق تولید 3 بعدی شدهٔ چین را ساخته است. این قایق دو متر دارد و گنجایش حمل دو نفر را دارد. این قایق 35 کیلوگرمی با همان پرینتر 3 بعدی FDM که ماشین را ساخته بود، تولید شد، و برای اولین بار در اوت 2015 به نمایش درآمد. دیگر قایق های تولید شده بصورت 3 بعدی را که ما به آن ها می‌پردازیم را نیز در نظر بگیرید.

3D printer: FDM

3D printed components: Chassis, 50 parts

Status: Functional concept

خودرو شماره 12: UBox

ماشین عجیب و غریب شرکت تویوتا توسط دانشجویان و برای دانشجویان طراحی شد و حاصل همکاری با مرکز بین المللی تحقیقات خودرو متعلق به دانشگاه کلمزون در کارولینای جنوبی می‌باشد. پروژه دو سالهٔ  Deep Orange بین این دو نهاد، منجر به ساخت خودروی یوباکس شد که یک ماشین برقی با ظاهری جوان پسند و مختص نسل جدید می‌باشد. در حالی که اکثر این ماشین بصورت مرسوم ساخته شده است، اما اجزای داشبرد، سیستم تهویه، لبه های در را می‌توان برای سفارشی کردن محصول، توسط پرینتر سه بعدی تولید نمود. زمانی که پروژه برای اولین بار رونمایی شد، تویوتا گفت که قصد دارد یک هاب آنلاین برای خریداران یوباکس راه اندازی کنند تا طرح های قابل تولید با پرینتر 3 بعدی خود را به اشتراک بگذارند.
خودرو یوباکس مانند اجزای تولید شده سه بعدی ماشین های مسابقه ای، با پیوند الیاف کربن به آلومینیوم ساخته شده است. به گفته جانل بروکس Johnell Brooks استاد دانشگاه در برنامه دانش آموختگان مهندسی کلمزون، Deep Orange تبدیل به دوره آموزشی ساخت خودرو با پرینتر سه بعدی شد. او گفت،” Deep Orange به دانشجویان، تجربه خوبی برای کل فرآیند ساخت و تولید فراهم می‌کند، از شناسایی فرصت های بازار تا ساخت خودرو”.

3D printer: FDM

3D printed components: Dashboard, vents, door trims

Status: Functional concept

خودرو شماره 13: Telluride

کیا موتورز که یک تولید کننده خودرو در کره جنوبی می‌باشد، اولین استفاده خود از پرینتر 3 بعدی را در تولید خودرو های تلیورید Telluride نشان داد، که یک ماشین SUV با ظرفیت هفت نفر و سه ردیفه می‌باشد.  این ماشین دارای یک موتور 3.5 لیتر Lambda II V6 GDi، و اجزای داخلی  آن توسط پرینتر سه بعدی تولید شده است.
این خودرو، اولین بار در نمایشگاه بین المللی خودرو آمریکای شمالی در دیترویت 2017 به نمایش درآمد. در حال حاضر، کیا برنامه ای برای تولید عمده این ماشین ندارد، اگرچه برخی از ویژگی های آن را می‌توان در طرح های SUV آینده استفاده نمود.
تام کیرنز Tom Kearns طراح ارشد مرکز طراحی کیا آمریکا KDCA گفت، “تلیورید شرکت کیا یک SUV تمام جدید و لاکشری با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته می‌باشد که توجه خاصی بر تجربه و راحتی سرنشینان ردیف دوم دارد. تلیورید که نسبت به SUV سورنتو، بزرگ تر، پهنن تر و با ارتفاع بیشتر می‌باشد، به ما اجازه می‌دهد که ببینیم SUV هفت نفره تولید شده با پرینتر 3 بعدی، از دیدگاه شرکت کیا چه شکلی خواهد بود.”

3D Printed Car Manufacturer: Kia

3D Printing Technology: Unknown

Status: Physical Concept

خودرو شماره 14: بنتلی EXP 10 Speed

اولین خودرو بنتلی که از تکنولوژی پرینتر 3 بعدی استفاده کرده  Speed 6 بوده که یک ماشین مفهومی هیبریدی می‌باشد که برای اولین بار در نمایشگاه ژنو 2016 رونمایی شد. بنتلی گفته است که این ماشین احتمالاً بین 2018 تا 2020 وارد فاز فروش می‌شود و در مدل های مسابقه و دو نفره با قیمت 120 هزار پوند عرضه خواهد شد.  در حالیکه بنتلی قبلاً از فناوری پرینتر سه بعدی، برای تهیه نمونه اولیه قطعات استفاده کرده بود، ماشین Speed 6 دارای قطعات تولید نهایی، ساخته شده توسط پرینتر 3 بعدی فلزی خاص منظوره می‌باشد.
بتلی گفته است که “تکنولوژی پرینتر 3 بعدی فلزی برشی اجازه داده است که اگزوزها، دستگیره های در و تهویه را با طراحی دقیق و جزئی با مقیاس کوچک ارائه می‌کند.”

3D printer: SLS / SLM

3D printed components: Grille mesh, exhausts, door handles, side vents

Status: Functional concept, plans for production

خودرو شماره 15: NTU Venture 8

NTU Venture 8یک ماشین چهار چرخه شهری است که ابتداً برای نسخه 2015 رویداد ماراتن دوستدار محیط زیست شرکت شل در آسیا طراحی شد که عبارت بود از یک سری “مسابقات” برای ماشین های دوستدار محیط زیست که در آن جوایز به سرعت ماشین ها داده نمی‌شد، بلکه بخاطر بهره وری سوخت به ماشین ها برتر جوایزی اهدا می‌شد. این ماشین توسط تیمی از دانشجویان کارشناسی ارشد در دانشکده مهندسی Nanyang ساخته شده و از انرژی پنل خورشیدی سقفی و باتری آنبرد استفاده می‌کند. دانشجویان می‌خواستند ماشینی با کابین سه بعدی ویژه بسازند که رانندگان بتوانند طرح را متناسب با نیازهای رانندگی خود تغییر بدهند. تولید قطعان این خودرو توسط پرینتر 3 بعدی، سه ماه طول می‌کشد که تولید شوند بنابراین سازندگان آن فعلاً برنامه ای برای تولید این ماشین 320 x 130 x 120 سانتی متر ندارند.
Venture 8 در مسابقات دوستداران محیط زیست، شرکت شل در سال 2016 برای طراحی ماشین، ارتباطات و ایمنی ماشین، برنده سه جایزه اصلی شد. این ماشین در مسابقه “مفهوم شهری” در قسمت برق و باطری رتبه سوم را کسب کرد و پس از آن برای رقابت در مسابقه قهرمانی جهانی در لندن انتخاب شد. ایمی بن عبد الواحد  Ilmi Bin Abdul Wahab مدیر تیم که یک دانشجوی 26 ساله سال آخر مهندسی کامپیوتر  است می‌گوید،” با تکنولوژی پرینتر سه بعدی، ما نه تنها این ماشین را با قطعات سفارشی و تقویت شده بهبود می‌دهیم، بلکه، اطمینان حاصل می‌کنیم که زباله در حد حداقل تولید می‌شود. پلاستیک تقویت شده با کربن باعث می‌شود که این ماشین مانند ماشین های مرسوم در جاده امن و قوی باشند.”

3D printer: FDM

3D printed components: Over 150, incl. majority of upper body / cabin

Status: Functional prototype, competing in races

خودرو شماره 16: Iron Warriors

در بخش اروپایی مسابقات شرکت شل، یک ماشین دانشجویی دیگر که از نظر بهره وری کارآمد بود، از شرکت Iron Warriors توسط مهندسان لهستانی ساخته شد. با استفاده از قطعاتی که توسط پرینتر سه بعدی به نام ZortraxM200، تولید شد، این تیم توانستند وزن این ماشین را پایین و بهره وری سوخت آن را بالا ببرند- نکته جالب اینکه این ماشین کوچک با یک لیتر سوخت، 640 کیلومتر را می‌پیماید.
اسزیمون مادزیارا  SzymonMadziara یکی از اعضای این تیم می‌گوید، “دنده های تولید شده سه بعدی، که بخشی از انتقال نیروی محرکه می‌باشد، هم با دوام است و هم سه برابر سبک تر از جنس آلومینیومی می‌باشد. برای کاهش وزن، ما قطعات را توسط پرینتر سه بعدی تولید کردیم و سپس با الیاف کربن آن ها را پوشش دادیم. تأثیر این کار فوق العاده بود، بنابراین، تصمیم گرفتیم از این تکنیک برای ماشین بعدی خود نیز استفاده کنیم- هدف ما برای ماشین، مصرف 1 لیتر سوخت، به ازای هر 1000 کیلومتر است.

3D printer: Zortrax M200 FDM

3D printed components: Body parts, gears

Status: Functional prototype

خودرو شماره 17: ماشین مسابقه KU e-Racing

یکی از موفق‌ترین تیم ها در چند سال اخیر در رقابت دانشجویان مهندسی در لندن، تیم e-Racing از دانشگاه کینگستونِ بریتانیا می‌باشد. به منظور کسب عنوان بهترین تیم برقی در این رویداد سالانه در سال های 2013 و 2014، KU از پرینتر سه بعدی برای ساخت اجزای کوچک ماشین مسابقه سبک وزن خودشان استفاده کردند. این قطعات با استفاده از یک پرینتر سه بعدی Stratasys و مواد چاپ سه بعدی ABSplus تولید شدند.
آلداس وان دِر برگ Aldus von der Burg بعنون رهبر تیم گفت،” با استفاده از فناوری تولید افزایشی، ما توانستیم بر دغدغه های مهم توسعه ای خود برای تولید قطعاتی که بتوانند گرما و سرعت بالای مسابقات را تحمل کنند، فائق بیاییم. با سختی قطعات تولید سه بعدی، نتیجه کاملاً امیدوار کننده بود، خصوصاً در مورد دکمه خاموش کردن که در مواقع اضطراری باید یک شوک ناگهانی را تحمل کند.

3D printer: Stratasys FDM

3D printed components: Shutdown button, exhaust fan housing, air intake system

Status: Functional prototype

خودرو شماره 18: Eco-car

یکی دیگر از شرکت کنندگان در مسابقات اروپایی شل، این ماشین سه بعدی تولید شده است که توسط دانشجویان دانشگاه علوم کاربردی زویید در هلند ساخته شد. این تیم با نام Euregiorunners، از پرینتر 3 بعدی دسکتاپ Ultimaker برای ساخت اجزای داشبورد، فرمان، آینه ها و دستگیرهای در استفاده کردند که موجب کاهش وزن ماشین و مصرف سوخت آن شد.
مانند دیگر ماشین های حاضر در این مسابقات، Euregiorunners مجبور شدند که ماشین خود را تا حد ممکن سبز کنند و فناوری تولید افزایشی چنین اجازه ای را به آن ها داد. این تیم ماشین برقی، خود را در دسته مفهوم شهری وارد مسابقات کرد. پروفسور راب ون لوئوزیجن Rob van Loevezijn از دانشگاه علوم و فناوری بتا گفت، هدف اصلی، ساخت ماشینی بود که تا حد ممکن پایدار و سازگار باشد، و مصرف انرژی‌اش تا حد ممکن کم باشد.

3D printer: Various Ultimaker FDM

3D printed components: Dashboard, steering wheel, mirrors, door handles

Status: Functional prototype

خودرو شماره 20: حمل و نقل پایدار Formic Acid

ماشین مفهومی ساخته شده توسط Team FAST یکی از عجیب و غریب‌ترین ماشین های این لیست است. این تیم متشکل از گروهی از متخصصان از دانشگاه فنی آیندهوون هلند می‌باشد که سوخت آن اسید فورمیک است که ماده ای طبیعی است که توسط مورچه ها تولید می‌شود. این گروه امیدوار است که بتواند با این نوع سوخت، بتواند یک جایگزین مناسبی برای ماشین های مصرف کننده سوخت فسیلی فراهم آورد. به گفته Team FAST، چنین ماشینی می‌تواند با یک باک پر، 500 کیلومتر را طی می‌کند. در حال حاضر، این تیم تنها یک مدل از ماشین طراحی شده خود را ساخته‌اند، اما امیدوارند که نمونه اولیه را نیز در آینده نزدیک بسازند.
پس از استفاده از پرینتر سه بعدی برای ساخت سریع نمونه اولیه، Team FAST با شرکت آلتی میکر ارتباط برقرار کرده که چند پرینتر سه بعدی FDM در اختیار تیم قرار داد. مکس ونتزل  Max Wentzel بعنوان یکی از اعضای Team FAST گفتفناوری تولید افزایشی به ما اجاز می‌دهد که چرخه تولید سه بعدی نمونه اولیه را بصورت قابل توجهی شتاب بدهیم. بسیاری از قطعات بصورت خاص طراحی شده است و این واقعیت که ما حتی در دفاتر خودمان، می‌توانیم این کار بواسطه پرینتر سه بعدی درست انجام بدهیم، این بسیار فوق العاده است.

3D printer: Ultimaker FDM

3D printed components: Prototype parts, other

Status: Concept

خودرو شماره 21: استون مارتین DB4  ایوان اسنچ

درست مانند ماشین شلبی کبرا که توسط آزمایشگاه ملی اُک ریج ساخته شد، این استون مارتین DB4 نیز روزی می‌تواند یک کپی واقعی از یک ماشین کلاسیک بشود. ایوان اسنچ Ivan Sentch که برنامه نویسی از آکلند نیوزلند می‌باشد از پرینتر سه بعدی Solidoodle برای ساخت قالب بزرگ سه بعدی آستین مارتین DB4 استفاده کرد، که برای ساخت یک بدنه فایبرگلاس برای آن ماشین کلاسیک مورد استفاده قرار خواهد گرفت. با توجه به اینکه این پروژه، اولین تلاش ایوان با پرینتر سه بعدی می‌باشد، به نظر می‌رسد که این پروژه پنج ساله، موفقیت خوبی خواهد داشت.
بدنه فایبرگلاس موتور، سیستم برقی، تعادل ماشین اسکای لاین Skyline شرکت نیسان 1993 را در خود جا می‌دهد. البته، به دلیل گستردگی این پروژه، ایوان انتظار ندارد که تا چند سال آینده، نمونه اولیه آن بتواند تولید شود. ماه ها طول کشید تا توانستم قالب گیری را انجام بدهم، و حالا باید پوشش شیشه ای به روی آن اعمال شود.

3D printer: Solidoodle FDM

3D printed components: 2,500 small parts for plastic mold

Status: In development

خودرو شماره 22: مرسدس بنز  DTW

گاهی نظرات خوانندگان در مورد ماشین های مفهومی سه بعدی طراحی شده توسط طراحان آماتور، ما را کلافه می‌کند. می گویند، “این ماشین ها واقعی نیستند. این ماشین مرسدس بنز شاید بهترین نمونه از این گونه ماشین های فوق العاده جاه طلبانه باشد، اما طراحی آن باعث شد که آن را در لیست خود قرار دهیم. این ماشین، توسط مارتین چاتلیر طراحی شد که یک دانشجوی طراحی حمل و نقل از دانشگاه سورز فرانسه است. DTW Le Mans 2030 در واقع، بیش از یک خودروی تولید شده توسط پرینتر سه بعدی است و دارای یک سیستم قدرت هوایی، بدنه ای از گرافن، و سیستم تولید سه بعدی لاستیک به طور مستقل می‌باشد.
قطعاً، جالب‌ترین قسمت این طرح، سیستم تولید لاستیک Michelin توسط پرینتر سه بعدی می‌باشد، که مجموعه ای از نازل های پرینتر سه بعدی کوچک پشت هر لاستیک قرار داده شده‌اند که می‌تواند همینکه ماشین حرکت می‌کند، ماده چسبنده را لاستیک های ماشین اضافه می‌کند و در طول مسابقه، موجب کاهش فرسودگی لاستیک ها می‌شود. این ایده که فناوری تولید افزایشی می‌تواند بعنوان جایگزین توقف ماشین های مسابقه برای تعویض چرخ ها مورد استفاده قرار بگیرد، ایده جالبی است.

3D printer: “Michelin 3D Tire Print System”

3D printed components: Tires

Status: Concept

خودرو شماره 23: Olli

این ماشین یا در به عبارت درست تر، این اتوبوس دارای ویژگی رانندگی خودکار است و توسط شرکت لوکال موتورز تولید شده است. این اتوبوس که تابستان قبل رونمایی شد، از اینترنت اشیاء خودرو IBM Watson استفاده می‌کند که یک پلت فرم یادگیری شناختی برای ماشین ها است که یادگیری مسیرها و مانورهای جدید را در حین رانندگی ممکن می‌سازد. این ماشین از تعدادی از اجزای تولید شده توسط پرینتر سه بعدی استفاده می‌کند که منجر به طرح سبک وزن و فشرده آن می‌شود.
بر خلاف دیگر ماشین های تولید سه بعدی این لیست، اولی هوشمند است: این اتوبوس می‌تواند با مسافران صحبت کند و در مورد نحوه عملکرد خود و نحوه تصمیم گیری در مورد انتخاب مسیر بحث کند. هریت گرین Harriet Green از IBM گفت، ” رایانش شناختی فرصت های خوبی برای ایجاد تجربه های جدید برای مشتریان فراهم می‌کند و از داده های گرفته شده از وسایل متصل به اینترنت اشیاء بهره می‌برد، از جمله سیستم ها و سنسورهای خودرو.
بصورت تکنیکی این یک اسپرت پرینت سه بعدی محسوب نمی‌شود اما یک مینی‌بوس شهری است که چاپ سه بعدی گشته و می‌تواند بالای ۱۲ نفر را جابجا کند و شاید یکی از پیچیده‌ترین اتوموبیل‌های پرینت سه بعدی در جاده باشد.

«اولی» مینی‌بوس برقی بدون راننده بسیار هوشمندی است که توسط شرکت Local Motors (که دو اسپرت دیگرش هم در این مقاله توضیح داده شد) توسعه پیدا کرده است. مانند دیگر پروژه خودرویی این شرکت، بیشتر قطعات در کارخانه های کوچک تولید گشته و سپس تقریباً در ۱۰ ساعت مونتاژ شدند.

«اولی» از اینترنت اشیاء استفاده می‌کند. IBM Watson مغز این مینی‌بوس، یک پلت فرم ادراکی است که تمام اطلاعات را تحلیل می‌کند.  بخاطر استفاده از هوش پیشرفته مصنوعی در برنامه‌نویسی، این مینی‌بوس می‌تواند تمامی سؤالات مسافران را درمورد خودش، تکنولوژی و یا محله و منطقه بفهمد و پاسخ دهد!

«اولی» در حال حاضر برای جاده‌های بین شهری خریداری شده و حمل و نقل شهر لاس وگاس دو عدد از این وسیله را خریداری کرده و شهرداری میامی نیز به دنبال خرید نرم افزار هوش مصنوعی کنترلی آن است.­­­­

3D Printed Car Manufacturer: Local Motors

3D Printing Technology: Polyjet

Status: Functional Prototype already in use

خودرو شماره 24: دالاگ تایپ – اس

اولین خودرو در مسیر مسابقه که به نوبه خود یکی از جوایز گرند قرن بیستم را گرفت، این دالاگ تایپ – اس صد و سه ساله است که بطور معجزه آسایی امروزه هم به لطف فناوری لایه افزایشی (چاپ سه بعدی)، دوباره حرکت می‌کند!

شکاف روی بدنه موتور در سال ۲۰۱۴ مسئله ناراحت‌کننده‌ای بود اما با اسکن جزئی قالبی که تولیدش با روش سنتی  غیرممکن بود تیم طراحی توانست مدل سه بعدی دقیقی کرده و قالب خوبی برای ریخته‌گری مجدد بدست بیاورند.

ریخته گری مجدد با آهن صورت گرفت. همچنین بدنه موتور جدید تولید شده نیز با پرینتر سه بعدی تولید شده و به نظر می‌رسد بسیار خوب زیر کاپوت ماشین نشسته است!

یک نکته مهم: تولید قطعات تعویضی برای خودروها با فناوری لایه افزایشی بدون پرینتر سه بعدی صنعتی و اسکنرهای دقیق تقریباً غیر ممکن است.

3D Printed Car Manufacturer: n/a

3D Printing Technology: Binder Jetting

Status: Restoration

خودرو شماره 25 – فورکولکا

این ماشین هوشمند برای استفاده بصورت یک خودرو شهری دو نفره طراحی شده است، جهت کاهش چشمگیر وزن، قیمت و صرفه اقتصادی شرکت سازنده از تکنولوژی پرینت سه بعدی استفاده کرد.

«پتر چالدکتوک» طراح آن با وضع فعلی سیستم حمل و نقل شهر مشکل داشت و به اصلاح سخت درگیر این مسئله شده بود. نتیجه: ماشین الکترونیکی چابکی شد که اگر با ظاهر بدنه‌اش که شبیه کابین خلبان است مشکلی نداشته باشید، در خیابان و جاده‌های شهری حسابی با آن کیف خواهید کرد!

3D Printed Car Manufacturer: Petr Chládek

3D Printing Technology: Unknown

Status: Physical Prototype

خودرو شماره 26 –  MICTOR

خودروی کوچک تمیز با بدنه سبک از شرکت هونداست. تقریباً تمام بدنه‌اش با پرینترهای سه بعدی کمپانی مطرح ژاپنی بنام کابوکو تولید شده است، پرینت سه بعدی این ماشین، نتیجه کار شرکت دیگری بنام توشیمایا نیز هست. این شرکت با طراحی خاص خودرو توانست چالش حرکت ماشین‌های کم مصرف شهری در جاده‌های باریک بین شهری را با روشی اقتصادی و مقرون بصرفه حل کند.

BMW الویس پریسلی که با پرینتر سه بعدی بازسازی شده است

3D Printed Car Manufacturer: Honda/Kabuku

3D Printing Technology: FDM

Status: Physical Concept

خودرو شماره 27: BMW 507

این خودرو در یک انبار ذخیره سازی کدو تنبل کشف شد که گویا هیچ مالکی نداشت! پس توسط تیم بی ام دابلیو ترمیم و بازسازی گردید: بعداً مشخص شد این خودروی بی ام دابلیو روداستر نایاب و واقعاً دیوانه کننده، زمانی متعلق به سلطان موسیقی «راک‌اند رول» قرن بیستم، یعنی «الویس پریسلی» فقید بوده است!

این اسپرت نازنین، زمان پیدا شدنش در وضعیت تأسف باری بود؛ تیم BMW بدنه‌اش را با روش‌های مختلف به خوبی یک ۵۰۷ نو بازسازی کرد. قسمتی از این روند با پرینتر سه بعدی انجام شد: مانند دستگیره‌های درب و شیشه پاک کن متحرک پنجره‌ها.

احتمالش هست که «ب ام و» الویس که واقعاً زیباست، صدر ماشین‌های پرینت سه بعدی جهان شود.

3D Printed Car Manufacturer: BMW

3D Printing Technology: Unknown

Status: Restoration

خودرو شماره 28:  lotus 340 R

طبق یک نظرسنجی یکی از بهترین خودروهای جهان، لوتوس ۳۴۰ آر است، چیزیکه این روزها بسیار کمیاب می‌باشد. این خودرو فقط در مدت کوتاهی بین سالهای ۱۹۹۹ و ۲۰۰۰ تولید شد.

با اینکه خودروی جوانی است (در مقایسه با رقیبان کهنسالش در بالای لیست) اما برای کلکسیونرهای ماشین پیدا کردن قطعات زاپاس این لوتوس تقریباً غیر ممکن است. این حقیقت را هم اضافه کنیم که تعداد بسیار کمی از تولیدکنندگان خودرو از نرم افزار مدلسازی جامد قبل از سال ۲۰۰۲ استفاده می‌کردند؛ پس نگه داشتن یک لوتوس R  ۳۴۰ چالش بزرگی است!

برای نشان دادن قدرت فناوری چاپ سه بعدی در چنین سناریویی باید گفت که یک کمپانی ارائه دهنده سرویس پرینت سه بعدی بنام CIDEAS مدل‌های خودش را از قطعات لوتوس با استفاده از اسکنر سه بعدی ساخته. نتیجه استفاده از پرینترهای سه بعدی متد SLA، FDM  و  SLS برای تولید قطعات است. یک خودروی لوتوس. یک خودروی لوتوس ۳۴۰R کاملاً با این روش بازسازی شده و آماده فروش به خریدار خوش شانس است.

3D Printed Car Manufacturer: CIDEAS

3D Printing Technology: SLA, SLS, FDM

Status: Functional Concept

خودرو شماره 29: soul mate

در نمایشگاه جنوا موتورز ۲۰۱۶، EDAG مدل ارتقاء یافته خودروی لایت کوکوون، را به نمایش گذاشت. EDAG کار منحصر بفردش را با مهندسان Bosch برای ساخت اتوموبیلی که با شبکه شاسی پیشرفته و وزنی بسیار کم بود، به ثمر رسانده است.

این خودرو هم مانند خودروی کوکوون، تاکید بر استفاده از اینترنت اشیاء دارد: مانند اتصال داخلی اپلیکیشن و خدمات قابل دسترس نرم افزاری، مسیریابی و غیره. کمپانی سازنده با افتخار اعلام کرده است که به زودی مشتریان امکان استفاده از اپلیکیشن‌های کاربردی (مانند بی ام دابلیو) برای این سوپراسپرت خواهند بود.

این خودرو هنوز هم مانند لایت کوکوون، جالب است، با ساختاری سبک‌تر و الهام گرفته از طبیعت و ساخته شده با پرینتر سه بعدی SLM (Selective laser melting) و SLS (Selective laser sintering).

3D Printed Car Manufacturer: EDAG

(3D Printing Technology: SLM (Selective laser melting) , SLS (Selective laser sintering)   (FDM

Status: Physical Concept

3D printed components: Chassis, other

خودرو شماره 30: Urbee

این خودرو از  پروژه کوچک طراحی اتوموبیلی سازگار با محیط زیست که شاهکاری نسبتاً بلند پروازانه بود، شروع شد. این خودرو برای حمل دو نفر و یک سگ از نیویورک تا سانفرانسیسکو فقط نیاز به ۱۰ گالون سوخت زیستی دارد!

اتاقک خودرو با تکنولوژی پرینتر سه بعدی تولید شده که خودروی مفهومی استراتاسیس هم با آن تولید شده است.

جانشین این خودرو، خودروی اوربی ۲ با اضافه شدن قطعات داخلی چاپ سه بعدی شده، وعده سازگاری با محیط زیست را داده است.

با توجه به روند پروژه ما توقع نداریم اتفاق زیادی بیافتد. آخرین بروزرسانی این پروژه در سال ۲۰۱۳ بوده است. اگر فکر می‌کنید که این اسپرت جذاب نیاز به آپدیت دارد؛ شاید باید تا ابد منتظر کامل شدن
اگرچه به نظر می‌رسد که پروژه اوربی در چند سال اخیر از تب و تاب افتاده است، اما این ماشین/موتور سه چرخه ترکیبی را می‌توان بعنوان اولین خودرو تحسین کرد که تا حد زیادی توسط پرینتر 3 بعدی تولید شده است. این ماشین قطره مانند توسط تیمی از مهندسان KOR Ecologic ساخته شد، که یک شرکت مهندسی است که توسط جیم کُر  Jim Kor کانادایی مدیریت می‌شود. خودرو اوربی طوری طراحی شده است که از نظر سوخت و قیمت بسیار مناسب باشد. زمانی اوربی آماده شده بود که دو مرد و یک سگ راه بین نیویورک و سان فرانسیسکو را فقط با 10 گالن بنزین جا به جا شدند و در این زمینه یک رکورد جهانی ثبت کردند.
اوربی که اولین خودرو تولید شده توسط پرینتر 3 بعدی، ساخته شده توسط کُر و تیمش هست، از 50 جزء بدنه تولید شده با پرینتر 3 بعدی FDM از شرکت  Stratasys   و با مواد اولیه ABS تولید سه بعدی شده است.
به گفته آقای کُر، خودرو اوربی 2 شامل قطعات بیشتری با پرینتر 3 بعدی خواهد بود، خصوصاً در بخش داخلی خودرو. متاسفانه، دقیق نمی‌دانیم که چه زمانی می‌توانیم اوربی 2 را ببینیم. شروع پروژه اوربی 2 در آوریل 2016 اعلام شد، و این تیم قول دادند که کار روی ماشین جدید را در دو سال آینده شروع کنند. سایت Zero منتشر شد که اوربی ممکن است اخبار را پنهان کرده باشد و بخواهد از طریق اطلاعیه ای همه را غافلگیر کند یا اینکه به کل، پروژه را رها کرده باشد. جیم، آیا صدای ما را می‌شنوی؟

3D Printed Car Manufacturer: KOR Ecologic

3D Printing Technology:  Stratasys Fortus 900mc FDM,  Polyjet

,Status: Functional PrototypeFirst prototype completed

3D printed components: Chassis, 50 large pieces

خودرو شماره:31: FNX13


سال 2013،  40 دانشجوی دانشکده مهندسی مکانیکی و خودرو در دانشگاه علم و فناوری چانگشا CSUST یک ماشین مسابقه تولید شده توسط پرینتر 3 بعدی را برای رقابت در مسابقات فرمول دانشجوییان چین FSC ارائه کردند.  FNX13 که از موتور 600 سی سی هوندا استفاده می‌کند، نسخه جدیدتری از مدل قبلی می‌باشد. لئو زو Liu Ze رهبر این تیم گفت، “این بدنه کاملاً متفاوت از FNX-12 می‌باشد. سال گذشته، این ماشین 270 کیلوگرم و امسال فقط 220 کیلوگرم می‌باشد که سبک تر از نسخه قبلی است.”
اگرچه بدنه اصلی این ماشین، الیاف کربن است، اما از پرینتر سه بعدی برای ساخت اجزای ورودی هوا و فرمان استفاده شد. به گفته دانشجویان سازنده، بیش از 230 هزار یوآن در این پروژه خرج شد. لئو اذعان کرد که این مبلغ برای تولید انبوه گران است و هزینه فناوری تولید افزایشی، هنوز خیلی بالاست. امیدوارم روزی پرینتر های سه بعدی و مواد آن به قیمتی برسند که هر کس به آسانی آن ها را بخرد یا از آن‌ها استفاده کند.

3D printer: Unknown

3D printed components: Air intake components, steering wheel

Status: Functional prototype

منبع :
https://all3dp.com
http://www.3ders.org

در ایران
در حال حاضر شرکت ایران خودرو و سایپا طراحی های خود را پرینت سه بعدی میکنند که این امر باعث شده است که خدمات خود را به شرکتهایی که دارای پرینت سه بعدی هستند بسپارند.

افزایش سرعت لامبورگینی در تولید خودرو با استفاده از پرینت سه بعدی قطعات خودرو

“امروز ما شاهد کنترل بیشتر بر روند  پروژه ها، بهینه کردن زمان و کاهش هزینه ها در فرآیند تولید هستیم” فابیو سرازانتی – لامبورگینی شرکت اتومبیل سازی لامبورگینی می تواند ادعا کند که یک مرکز تولید برای برخی از ماشین های اسپرت فوق العاده پیشرفته در جهان است. لامبورگینی به میراث ۵۰ ساله خود که در آن نام تجاری اش مترادف با طراحی فوق العاده و مصالحه ناپذیر خودرو همراه شده است می بالد. این شرکت مجموعه ای از اتومبیل های فوق العاده شامل ۳۵۰ جی تی ….. را خلق کرده است .قطعات اتومبیل آماده برای مسابقه لامبورگینی برای دستیابی به این هدف تا حد زیادی از پرینت ۳ بعدی استفاده می نماید که شرکت از آن در سراسر چرخه عمر محصولات از کاربردهای نمونه سازی سریع تا قطعات تولیدی بهره می گیرد. امروز آئودی به عنوان بخشی از گروه واکس واگن مالک لامبورگینی شده است و این شرکت متکی بر فن آوری های پیشگام برای حمایت از شهرت خود برای تعالی در صنعت خودرو می باشد . فابیو سرازانتی از دپارتمان فنی بدنه ماشین لامبورگینی می گوید که مهندسین شرکت ما برای اولین بار از تکنولوژی FDM پرینترهای سه بعدی به منظور برآورده کردن تقاضا برای قطعات تولید با مقاومت بالا و به اندازه کافی سخت برای تحمل لرزش ها در سرعت بالا مسابقات، و همچنین نیاز به ایجاد هندسه های پیچیده در یک بازه زمانی بسیار کوتاه استفاده نموده اند.

سرازانتی اضافه می کند که پرینترهای سه بعدی نیاز ایجاد قطعات با عملکرد بالا مانند پروفیل ها و هدایتگرهای هوا را برآورده می سازد.در جهان مسابقات موتوری، قابلیت اینکه به سرعت قطعات بسیار با دوام و اجزای آن در یک محدوده طراحی به ظاهر نامحدود ارائه شوند یک مزیت بی سابقه است”.فرای مسابقات، پرینت سه بعدی به برنامه کاربردی نمونه سازی سریع لامبورگینی با کاهش هزینه ها و افزایش بازده گردش کار سرعت بخشیده است.با اینکه در گذشته شرکت نیازهای نمونه سازی خود را برون سپاری می نمود در سال ۲۰۰۷ اقدام به تهیه اولین پرینتر سه بعدی خود کرد.همانطور که سرازانتی توضیح می دهد، موجود بودن سیستم های پرینت سه بعدی FDM در شرکت به سرعت مزایای مهم و ملموسی را عرضه کرد :برون سپاری عملیات نمونه سازی سریع روندی طولانی و پر هزینه را سپری می کرد” او می گوید. ” امروز ما شاهد کنترل بیشتر بر روند پروژه ها، بهینه کردن زمان و کاهش هزینه ها در فرآیند تولید هستیم.

گستره وسیعی از مواد قابل استفاده در لامبورگینی

سرازانتی به همراه تیم اش عمدتا از پرینت سه بعدی برای تولید مدل ها در مقیاس های مختلف و نمونه قطعات کاربردی پیشرفته برای تایید طراحی در دارا بودن اندازه و فرم مناسب استفاده می کنند. این خدمات شامل مجموعه ای از قطعات مختلف خارجی – از بخش ضربه گیرها، جلو پنجره، قاب ها و قطعات موتور – تا بخش های مختلف داخلی شامل دهانه پنل های درب، روکش صندلی و فرمان، همراه با اجزای آیرودینامیکی مانند نوار نقاله و گرم کن هوا می شود. پرینتر سه بعدی FDM باعث حذف قالب گیری، که موجب پایین نگهداشتن هزینه ها و امکان تکرار سریع طراحی های جدید بدون محدودیت ها تولید می شود.در این برنامه ها، انتخاب مواد با توجه به درجه حرارت بالا و سطح استرس روی مدل در طول مونتاژ، تست ابعادی و مکانیکی متفاوت است. او اضافه می کند که این شرکت همچنین از مواد PC-ABS با توجه به ویژگی های بسیار عالی و سطح نهایی مطلوب، کاملا برای تولید قطعات خاص داخلی مناسب است. سرازانتی به همراه تیم اش به طور معمول نمونه قطعات کاربردی بر روی اتومبیل های مدل مقیاس شده استاتیک را تست و همچنین از این قطعات سه بعدی پرینت شده در نسخه نمونه اولیه در حال کار بعدی این شرکت استفاده می کنند. پس از آن در طول فاز توسعه این اتومبیل ها تحت تست و آزمون های پیچیده تر جاده و خیابان برای ارزیابی عملکرد واقعی تر از قسمت های خاص قرار می گیرند. قطعه سه بعدی چاپ شده – مجرای انتقال مکش هوا موتوربا توانایی بهبود چشمگیر هزینه ها و بازده تولید در عملیات نمونه سازی سریع لامبورگینی ، سرازانتی می گوید پرینت سه بعدی باعث شده زندگی او و تیم اش آسان تر شود

Porsche-Cayman

فایل مورد نیاز با پسوند STL برای پرینت سه بعدی این طرح در وب سایت پورشه قرار گرفته است و شرکت پورشه کاربران را تشویق به رنگ آمیزی خودرو پیش از پرینت آن کرده است. در حال حاضر، این امکان تنها برای مدل یاد شده قابل استفاده است اما این شرکت اعلام کرده در صورت استقبال از این طرح، کاربران می‌توانند مدل‌های دیگر را نیز به صورت سه بعدی چاپ کنند. شرکت پورشه نیز از این تکنولوژی به روشی جدید بهره برداری کرده است. در امکانی جدید که توسط این شرکت فراهم شده می‌توانید با مراجعه به وب سایت این شرکت، پرینتی سه بعدی از خودروی مدل Cayman تهیه کنید. فرایند چاپ سه بعدی این خودرو بسته به سرعت پرینتر شما در پرینت لایه‌های پلاستیکی این مدل، ممکن است از چند ساعت تا چندین روز به طول بینجامد.

شرکت لوکال موتورز مستقر در آریزونا می‌خواهد اولین شرکتی باشد که یک خودرو الکتریکی چاپ سه‌بعدی شده را وارد بازار کند.
ال‌ام‌۳‌دی سویم نمایشی از سرعتی است که تولیدات افزودنی می‌تواند با آن ایده‌ها را تبدیل به واقعیات کند. و همین‌طور نمایشی است از صفات تولیدات لکال موتورز و شعار آن با عنوان “فراتر از کارایی.” کارایی سنتی خودروها این است که بتوان آن را با انواع ایده‌ها برای بدنه تغییر داد و جلوه‌های بصری زیادی به آن بخشید – و چون این ماشین چاپ سه‌بعدی شده است، تغییر در شکلِ بدنه‌ی ماشین به‌هیچ‌وجه مشکل محسوب نمی‌شود.
لکال موتورز در تعداد زیادی از نمایشگاه‌های بین‌المللی ماشین‌های برقی چاپ سه‌بعدی خود را به نمایش گذاشته است، مانند: استراتی. اما به نظر می‌آید که بالاخره این شرکت آماده‌شده که محصولی را وارد بازار کند.
ال‌ام۳‌دی سویم از کارهای طراحی به نام کوین لو الهام گرفته‌شده است. یکی از اعضای مجموعه‌ی لکال موتورز که چالش پراجکت ریدکتد را قبول کرد. لکال موتور طرح لو را با کمی جرح‌وتعدیل اقتباس کرد، شبیه به پنجره‌ها و شیشه‌ی جلوی الکتریکی از خودرو کانورتیبل مزدا میتا. از روند طراحی تا ساخت نمونه‌ی اولیه دو ماه طول کشید.
پیشرانِ برقی خودرو از هسته‌ای از سلول‌های باتری ساخت شده که در قسمت میانی بدنه قرار دارد و با پوسته‌ی زیرین ۱۰ سانتی‌متری از برخورد با جاده حفاظت می‌شود. به نظر می‌رسد که لوکال موتورز تصمیم گرفته است که بلندگوهای رو به خارج طرح اولیه را در این خودرو قرار ندهد.
طرح ال‌ام‌۳‌دی سویم، شبیه به طرح خودروِ بیچ باگی است. اما لکال موتورز قصد دارد که نوع اسپرت این ماشین را با همان طرح بغل و شاسی تولید کند، اما قسمت جلو و عقب را با قطعاتی متفاوت تعویض می‌کند تا شکل کاملاً متفاوتی به این خودرو بدهد.

طرح کلی این است که به‌منظور دریافت گواهینامه‌ی آزمون تصادف و بزرگراه فدرال، سریِ ای‌ام‌۳‌دی تا سال ۲۰۱۶ گسترش داده شود. به‌احتمال‌زیاد این مدل‌های جدید از شاسی یکسانی استفاده کنند تا نشان دهند که تا چه حد می‌توان با بدنه‌های متفاوت خارجی ماشین، تغییر در طرح آن ایجاد کرد. تمام خودروهای این سری در کارخانه‌ی کوچک جدید این شرکت ساخته خواهد شد که در حال حاضر در ناکسویلِ تنسی در حال ساخت است، و قرار است که تا پایان سال ساخته شود.
پیش‌فروش ای‌ام‌۳‌دی در سال ۲۰۱۶ آغاز می‌شود، که قیمت مقررشده‌ی آن ۵۳۰۰۰ دلار است و احتمالاً در سال ۲۰۱۷ به مشتریان تحویل داده می‌شود. مشتریان مشتاق‌تر می‌توانند با گذاشتن بیعانه در کمپین تأمین مالی جمعی که قرار است در سه‌ماهه‌ی دوم ۲۰۱۶ برگزار شود، این خودرو را با محدوده‌ی قیمتِ متفاوت‌تری در سال ۲۰۱۶ خریداری کنند.

خودرو سازهای دیگر

i-PRINT3

شرکت های Altair، APWORKS، Csi entwicklungstechnik، EOS GmbH، GERG و Heraeus  ، برای تحقیق و توسعه پلتفرم مهندسی و چاپ  سه بعدی فولکس واگن کاددی به 3i-PRINT  پیوسته اند .

ما تا به حال ماشین  های چاپ شده 3D  زیادی دیده ایم، اما اکنون شاهد چاپ سه بعدی ساختار جلویی یک خودرو باهدف نشان دادن فرصت های تکنولوژیی آینده توسط  3i-PRINT  به اتفاق تعدادی ازشرکت های بزرگ در این زمینه  هستیم.

برای نشان دادن چگونگی فعالیت پلت فرم 3i-PRINT ، شرکت های نامی بزرگی در این پروژه شرکت کرده اند ، طی یک دوره نه ماهه از نظر طراحی، شبیه سازی، بهینه سازی، تولید بر تولید پس از تولید ساختار جلویی سه بعدی مورد بررسی قرار گرفته اند .استیفن هرمان از مدیران ارشد این شرکت بیان کرد: “ما افتخار می کنیم که Caddy را به عنوان نمونه جدیدی از ساختار جانبی توسط پرینت سه بعدی تولید می کنیم و همین اقدام ما نشان می دهد که  استفاده ازپرینت سه بعدی  به ویژه برای صنعت خودرو، امکان پذیر است.

با توجه به روند رو به رشد در زمینه برق در بخش خودرو، 3i-PRINT  می تواند علاوه بر این، نیازهای ساختاری مربوط به ایمنی، عملکرد و راحتی خودرو را تامین کند.

قسمت جلویی چاپ شده به وسیله پرینتر سه بعدی به منظور هدایت جریان هوا و خنک شدن  باتری ها و ترمز به یه سیستم  خنک کننده مجهز شده است.

نتیجه کار این گروه “نخستین سازه فولادی فلزی، افزایشی تولید شده، یکپارچه در سطح 1 با استفاده از آخرین استانداردهای فنی است”. قاب چاپ شده با وزن 3 کیلوگرم وزن دارد و از یک آلیاژ ویژه به نام Scalmalloy، توسط APWORKS تولید شده است.

برای طراحی جلوی خودرو فعالیت های بسیاری از جمله اسکن  سه بعدی یک VW Caddy واقعی برای بدست آوردن مشخصات مناسب برای طراحی جدید باید صورت گیرد  که به همین منظور شرکتهای بزرگ دیگری برای پیشرفت روند فعالیت به این شرکت شتافتند

شرکت خودروسازی آلمانی در زمینه طراحی، ساخت ساختار جلو Caddy مسئولیت اتصال قطعات سه بعدی چاپ شده و ایجاد قاب نهایی  را به عهده داشته است .

 آلتایر

شرکت نرم افزاری مهندسی  آلتایر  برای راه حل های نرم افزاری ، بهینه سازی، شبیه سازی و توسعه ساختار متمرکز شده است.

 APWORKS

شرکت تابعه ایرباس، با پیشینه ساخت موتورسیکلت با فن آوری چاپ سه بعدی ، مسئولیت اندازه نهایی قطعات 3D را بر عهده داشت که این شرکت دانش خود را از تهیه نسخه های چاپ سه بعدی و تولید افزودنی های واقعی از عناصر ساختاری بدست می آورند.

EOS

EOS متخصص تولید مواد افزودنی صنعتی آلمانی برای چاپ EOS M 400 3D می باشد که این متریال را برای استفاده APWORKS فراهم کرده است.

هرائوس

شرکتی است در زمینه ساخت آلومینیوم با مقاومت بالا برای ساخت اجزا سازنده خودرو همکاری کرده  است.

 Modell- und Formenbau Blasius Gerg

شرکت آلمانی خودروسازی، مونتاژ قاب و پردازش تک اجزاء را به عهده داشت.

car printed