C++ C+ C چیست ؟ سی

آشنایی اولیه به زبان برنامه نویسی C


زبان سی C یک زبان برنامه نویسی همه منظوره و دستور گراست که از برنامه‌نویسی ساختار گرا و حوزه‌ای پشتیبانی می نماید . زبان سی توسط دنیس مک آلیستر ریچی در بین سالهای ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۳ جهت سهولت در نوشتن سیستم عامل که اختصاصاً Unix را شامل میشد در آزمایشگاه بل اختراع شد . روز به روز بر محبوبیت زبان سی افزوده شده و می‌شود . زبان سی نزدیک‌ترین زبان برنامه‌نویسی رایج ، به زبان اسمبلی سطح بالا می‌باشد

در سال ۱۹۷۸ ، دنیس ریچی با همکار خود ، برایان ویلسون کرنیگان کتاب « زبان برنامه‌نویسی سی » را به رشته تحریر در آوردند که به عنوان اولین کتاب آموزشی این زبان ثبت شده است . ده سال بعد ، یعنی در سال ۱۹۸۸ دوباره نسخه دیگری را روانه بازار کردند که نسخه دوم « زبان برنامه‌نویسی سی » بود . سال بعد از آن انستیتوی استاندارد سازی آمریکا ( انسی )ANSI نسخه استانداردی را برای زبان سی تعریف کرد . در سال ۱۹۹۸ نیز دوباره به استاندارد سازی زبان سی پرداخت . یک سال بعد سازمان استاندارد سازی جهانی ISO زبان سی را استاندارد بین المللی نمود . آغاز کار کامپایلرهای خانگی را می‌توان از همان تاریخ دانست ؛ یعنی زمان استاندارد شدن زبان سی که به اسم ANSI C 98 و ISO C 99 یا C98 و C99 معروف می‌باشند . سازمان استاندارد سازی جهانی ISO یک بار در سال ۲۰۱۱ و یک بار دیگر در سال ۲۰۱۷ استاندارد زبان C را بازتعریف نمود که نسخه سال ۲۰۱۷ که به اسم C18 می‌باشد فرق چندانی با نسخه سال ۲۰۱۱ که به اسم C11 شناخته می‌شود ندارد و استاندارد C11 تمام کم و کاست‌های زبان سی را برطرف نمود

C++

++C (بخوانید سی پلاس‌پلاس) یک زبان برنامه‌نویسی رایانه‌ای همه‌منظوره، همگردان، سطح میانی، شیءگرا و چندرگه (که از برنامه‌نویسی رویه‌ای، تجرید داده‌ها و برنامه‌نویسی شیءگرا پشتیبانی می‌کند)، عمومی و با قابلیت‌های سطح بالا و سطح پایین می‌باشد. این زبان دارای قابلیت‌های انواع داده ایستا، نوشتار آزاد، چندمدلی، معمولاً زبان ترجمه شده با پشتیبانی از برنامه‌نویسی ساخت‌یافته، برنامه‌نویسی شیءگرا،برنامه‌نویسی جنریک است. از آنجا که در سی++ اشیاء را می‌توان ابتدا به ساکن از کلاس‌هایی ایجاد کرد که به هیچگونه سلسله مراتب رده‌ها و وراثت مقید نیستند، لذا سی++ از برنامه‌سازی شیء بنیاد (object-based programming) نیز پشتیبانی می‌کند.
 ++C به همراه جد خود C از پرطرفدارترین زبان‌های برنامه‌نویسی تجاری هستند.

++C یک زبان سطح میانی در نظر گرفته می‌شود؛ این زبان دارای قابلیت زبان‌های سطح بالا و پایین به‌صورت هم‌زمان است.

++C توسط بی‌یارنه استراس‌تروپ ریاضیدان دانمارکی در سال ۱۹۷۹ در آزمایشگاه‌های بل (Bell Labs)، برای بهبود زبان سی و بر مبنای آن ساخته شد و آن را «C با کلاس» (C With Classes) نام‌گذاری نمود. در سال ۱۹۸۳ به ++C تغییر نام داد.

توسعه با اضافه نمودن کلاس‌ها و ویژگی‌های دیگری مانند توابع مجازی، سربارگزاری عملگرها، وراثت چندگانه، قالب توابع، و پردازش استثناء انجام شد.

این زبان برنامه‌نویسی در سال ۱۹۹۸ تحت نام ISO/IEC ۱۴۸۸۲:۱۹۹۸ استاندارد شد. نسخهٔ فعلی استاندارد این زبان ISO/IEC ۱۴۸۸۲:۲۰۱۴ است.

C++ VS C

  • ++C توسعه یافته و در واقع نسخه جدید برنامه نویسی C به حساب می آید
  • در ++C شما قابلیت استفاده مجدد از کد یا Reusable Code را دارید که در C این امکان نیست.
  • زبان C یک زبان Procedural است و ++C یک زبان Object Oriented است
  • زبان C چیزی به نام Virtual Function نداشت اما در ++C توابع مجازی یا Virtual Function ها معرفی شدند
  • در زبان C قابلیت چندوجهی یا Polymorphism وجود نداشت اما در ++C قابلیت Polymorphism اضافه شده است ، Polymorphism مهمترین قسمت از برنامه نویسی OOPS است.
  • در C امکان Operator Overloading وجود نداشت اما در ++C این قابلیت یکی از بهترین امکانات به حساب می آید
  • مبانی برنامه نویسی در C بصورت بالا به پایین است در حالیکه در ++C طراحی برنامه بصورت پایین به بالا انجام می شود
  • متصل کردن داده ها و توابع در C بسیار سخت بود اما در ++C این فرآیند با استفاده از Object ها به راحتی انجام می شود
  • در C شما در هر تابعی می توانستید تابع main را فراخوانی کنید اما در ++C شما نمی توانید اینکار را بکنید.
  • ارث بری در C بی معنی بود اما در ++C فرآیند ارث بری یا Inheritance قابل پیاده سازی است
  • مدیریت خطاها در C بسیار سخت تر از ++C است ، با توجه به اینکه از Class در ++C استفاده می شود ITPRO باشید

#C

سی شارپ (به انگلیسی: C#)یک زبان برنامه‌نویسی کامپایلری، سطح بالا، شیءگرا، ساخت یافته، رویداد محور، تابعی، دستوری و جنریک است که توسط شرکت مایکروسافت در سال ۲۰۰۰ میلادی از خانوادهٔ زبان‌های چارچوب دات‌نت معرفی شد. زبان سی شارپ همچنین از خانواده زبان‌های برنامه‌نویسی سی نیز است.

زبان سی شارپ، یک زبان برنامه‌نویسی چند الگویی و منظم شده مدل‌های تابعی، اَمری، عمومی، شیءگرا و جز گرا و در بستر چارچوب دات نتمی‌باشد. این زبان توسط شرکت مایکروسافت و جزئی از دات نت به وجود آمد و بعداً استانداردهای ECMA و ISO را نیز دربر گرفت. سی شارپ یکی از ۴۴ زبان برنامه‌نویسی است که توسط زمان اجرای زبان مشترک از چارچوب دات‌نت پشتیبانی می‌شوند و در همه جا به وسیلهمایکروسافت ویژوال استودیو شناخته می‌شود.

زبان سی شارپ با قدرت و در عین حال سطح بالایی خود توانسته توجه بسیاری از برنامه نویسان را به خود جلب کند.[۱]

این زبان برپایه سادگی، مدرن بودن، همه منظوره و شئ گرا بودن ساخته شد. آندرس هجلزبرگ، طراح زبان برنامه‌نویسی دلفی، سرپرستی تیم طراحان زبان سی شارپ را بر عهده داشت. این زبان دارای دستوری شیءگرا مشابه ++C است و به شدت از زبان‌های جاوا و دلفینیازمندمدرکتأثیر پذیرفته‌است. در ابتدا نام این زبان COOL بود که مخفف C like Object Oriented Language بود، هر چند در ژوئیه ۲۰۰۰م، زمانی کهمایکروسافت پروژه را عمومی اعلام کرد، اسم آن به سی شارپ تغییر پیدا کرد.

چرا سی شارپ؟

استفاده گسترده

چند سکویی بودن (Cross Platform)

بازار کار عالی در ایران

بازار کار جهانی خوب

کدنویسی آسان در ویژوال استودیو قدرتمندترین IDE موجود برای برنامه نویسی

با یادگیری زبان برنامه نویسی سی شارپ، دیگر نیاز به زبان های دیگر برای برنامه نویسی در پلتفرم های مختلف نخواهید داشت.

یک زبان برنامه نویسی مدرن و همه منظوره است.

کاملا شی گراست (object oriented)

جزء گراست (componentoriented)

به راحتی فرا گرفته می شود و یادگیری آن آسان است.

زبان ساخت یافته است (برنامه ها را می توان به اجزا و زیر برنامه های کوچکتر تقسیم کرد)

برای تولید برنامه های کارآمد قابل استفاده است.

قابل استفاده و کامپایل بر روی انواع کامپیوتر است.

بخشی از دات نت فریم ورک است.

ویژگی‌های مهم سی شارپ

شرطهای بولین

زباله روبی خودکار

کتابخانه استاندارد

قابلیت نسخه‌بندی اسمبلی‌ها

خصوصیت ها و رویدادها (Properties & events)

دلیگیت و مدیریت رویدادها (Delegates and Events Management)

استفاده آسان برای جنریک ( برای مقادیر با نوع داده متفاوت)

ایندکس‌ها

شرط‌های کامپایلری

برنامه نویسی ساده برای مالتی ترد( Multi Threads)

LINQ و Lambada

یکپارچه با ویندوز



https://t.me/print3d98/23
0
تعداد بازدید هفته اخیر
8/10